El BAXI Manresa viu una festa i es guanya una final per als play-off

Victòria amb patiment per 86 a 77 i celebració pel que ja és una gran temporada al Nou Congost. Zubcic amb 21 punts i Lalanne amb 23 lideren l'equip.

Diumenge 19 de Maig de 2019 a les 00:16

El Nou Congost va esclatar d'alegria amb la 17a victòria de l'equip, però també per una gran temporada que s'està a punt de rubricar, qui sap si amb la classificació pe als play-off pel títol de la Lliga Endesa. El Fuenlabrada va vendre cara la seva pell, però la bona actuació de Lalanne a la recta final (23 punts) segellava la victòria. Zubcic va estar també excel·lent (21 punts). El BAXI Manresa depèn d'ell mateix per anar als play-off: guanyar a Saragossa val per un bitllet.

El partit començava a Manresa amb el BAXI dominant, amb un Sergi Garcia molt entonat des dels triples amb 3 encerts. Els triples d'Iffe i Zuba posaven més distància, i els visitants es quedaven anotant 10 punts en el primer quart, mentre el Manresa n'anotava 24. Álvaro també trobava encert exterior.

El base Sergi Garcia seguia inspirat, mentre Sakho picava pedra sota l'anella. Cady Lalanne començava a trobar-se còmode amb el seu tir des de 5 metres i rebent faltes per anar als tirs lliures. L'encert de Jordan en la línia de tirs lliures mantenia a ratlla el rival, i s'arribava al descans amb un +12 favorable al BAXI Manresa.

Després de la mitja part, el parcial augmentava l'avantatge per al BAXI Manresa. Demanava minut Peñarroya després d'un encert triple dels madrilenys, però Muñoz sortia per penetrar, i anotar llavors 5 punts consecutius robant la pilota. Repetia des del triple el d'Ávila, i ningú preveia el patiment del darrer quart.

En la recta final, es va notar que el BAXI Manresa està tocat per les lesions, però també es va saber mantenir la compostura per poder-se endur el partit. Zuba amb un triple s'enfilava als 19 punts, però uns minuts bojos i amb menys encert portaven el partit a un 76-75 a 2:30 pel final. Llavors, el moment Lalanne: una falta rebuda, una cistella a sota, i una altra cistella de 5 metres. La cirereta la posaven Lundberg i Sakho amb un alley-hoop que feia esclatar d'alegria el Congost.

Al final del partit, els jugadors van sortir a saludar a la pista i a compartir l'alegria de la victòria amb els aficionats que omplien de gom a gom el pavelló. La setmana vinent, el BAXI Manresa té una final per entrar als play-off a Saragossa.