menu
El Congost

El Congost

El Nou Congost és la "casa" del Bàsquet Manresa des que va ser inaugurat, el 1992. El nostre pavelló ha viscut moments increïbles, com la consecució de la lliga el 1998. Diversos elements fan del Nou Congost un camp únic.

El Pavelló

Va ser inaugurat el setembre de 1992, amb la celebració de la XIII edició de la Lliga Catalana. La instal·lació va prendre el relleu del vell "Congost" que havia quedat obsolet i no complia les normatives de la Lliga ACB. Té una capacitat per a 5.000 espectadors i és la seu social i centre administratiu del Bàsquet Manresa. Disposa de cabines de premsa, ubicades a la part superior de la tribuna de la llotja, amb capacitat per poder-hi treballar fins a 30 mitjans, un espai habilitat com a sala de premsa, i zona VIP a l'avantllotja. Per altra banda, des del Bàsquet Manresa SAE i la Fundació Foment del Bàsquet es treballa la potenciació del Museu del Bàsquet Manresà, en l'espai que es troba sota de l'altra tribuna del Pavelló.

El vell "Congost" havia estat inaugurat l'any 1968 amb motiu de l'ascens del club a la primera divisió. Actualment, aquesta instal·lació acull els entrenaments i els partits de bona part dels equips base de l'entitat. Amb anterioritat a aquest pavelló el club disputava els seus partits a una pista descoberta situada al costat del camp de futbol del Pujolet.

El Pavelló
El Pavelló-2
El Pavelló-3

Penyes

Ja des d'abans de la construcció del Nou Congost, el Bàsquet Manresa ha comptat amb diversos grups d'animació durant els seus partits. Les Penyes han estat sempre el motor del Nou Congost. A dia d'avui, estan organitzades de la següent manera:

Les Cheerleaders

Les Cheerleaders

Des de fa moltes temporades, el Bàsquet Manresa compta amb un grup de Cheerleaders, que combina els entrenaments al gimnàs Cube amb les actuacions els dies de partit. Dansa, música, piruetes i espectacle en les pauses dels partits.

El Llumet

El Llumet

És la mascota del Bàsquet Manresa des de la temporada 2005-2006. El Llumet és un superheroi que anima l'equip des de la pista, i és molt amic dels més menuts del Nou Congost.