menu
Club

Club

El Bàsquet Manresa és un club històric, amb més de 45 anys al màxim nivell del bàsquet estatal. Campió de Lliga el 98, Campió de Copa el 96, membre fundador de l'ACB i escola de molts jugadors.

Història i palmarès

Manresa, una ciutat mitjana situada al centre de Catalunya, ha estat sempre una ciutat abocada al bàsquet, amb nombrosos equips que participen en les diferents categories.

Des de 1931, Manresa i la comarca del Bages gaudeixen de bon bàsquet, i en tots aquests anys el club s’ha anat adaptant al ritme dels temps, canviant de nom, de pavelló, de categoria,… però sempre mantenint viu l’esperit del bàsquet i el suport dels aficionats. Sempre lluitant per estar entre els millors, el que ha aconseguit títols com la Copa del Rei, la Lliga ACB, o diversos títols de Lliga Catalana. Basquet Manresa S.A.E. té una forta implantació popular, com ho demostra el fet de tenir més de 900 accionistes i 3.500 socis abonats.

Els inicis del bàsquet a Manresa, i per tant del nostre club, es remunten al 1931, quan es va fundar l’entitat Manresa Basquetbol Club. Tres anys més tard, l’agost del 1934, el Manresa Basquetbol Club es fusionava amb el CB Bages i naixia així la Unió Manresana de Bàsquet. La fita més important d’aquests inicis va ser la consecució de la “Copa Barcelona – Trofeo General Orgaz” davant el Joventut de Badalona el 22 d’agost de 1940. Aquell mateix any, el club passava a formar part, com a secció de bàsquet, del Centre d’Esports Manresa, entitat eminentment futbolística. Com a fets importants en aquesta etapa, cal remarcar l’ascens a la Primera Divisió nacional la temporada 1967/68, la inauguració del pavelló del Congost (novembre de 1968) i la primera participació en una competició continental (Copa Korac, 1971/72). El 1979, l’entitat es transformava en un club esportiu independent i canviava el seu nom pel de Manresa Esportiu Bàsquet. D’aquest període cal destacar la posada en marxa de l’ACB la temporada 1983/84, i el patrocini de la firma TDK (entre el 1985 i el 2000).

El 1992, el club es va constituir com a Societat Anònima Esportiva i va adoptar la denominació actual: Bàsquet Manresa SAE. En aquesta dècada, el club ha dut a terme un important procés de professionalització. En l’àmbit esportiu, s’ha proclamat campió de la Copa del Rei la temporada 1995/96, i també de la Lliga ACB, la temporada 1997/98.

El Bàsquet Manresa és actualment el sisè equip en el rànquing de l’ACB per partits jugats.

Història i palmarès
Història i palmarès-2
Història i palmarès-3

Palmarès

El Bàsquet Manresa va viure la seva època daurada durant la dècada dels '90. L'any 1996 s'aconseguia, contra tot pronòstic, guanyar la Copa del Rei, a Múrcia. Dos anys més tard, l'aleshores TDK Manresa materialitzava una de les gestes esportives més recordades de tots els temps, guanyant la Lliga ACB després de derrotar Estudiantes, Real Madrid i TAU de Vitòria. A banda d'aquests grans títols, el Bàsquet Manresa ha guanyat també la Lliga Catalana en tres ocasions (1997, 1999 i 2021), i ha aconseguit l'ascens guanyant la LEB el 2007, i guanyant el play-off d'ascens el 2018.

Lliga ACB

Lliga ACB

  • Campió de la Lliga ACB la temporada 1997-98 derrotant a la final el TAU Cerámica (1-3), després d'eliminar Estudiantes i Real Madrid amb el factor pista en contra. El TDK Manresa havia quedat 6è a la lliga regular.
  • La lliga guanyada pel Bàsquet Manresa el 1998 és una de les proeses esportives més increïbles i conegudes d'Europa.
Lliga ACB
Copa del Rei

Copa del Rei

  • Campió de la Copa del Rei a Múrcia el 1996. L’aleshores TDK Manresa s’imposava al FC Barcelona 94-92 a la final, recordada pel triple final de Joan Creus.
  • Sotscampió de la Copa del Rei al Ferrol el 1980. Es va perdre la final amb el FC Barcelona per 92-83.
Copa del Rei

Equip directiu

Aquest és l'equip de persones que treballen al Bàsquet Manresa SAE, sota la direcció del Consell Executiu del club.

Josep M. Herms

Josep M. Herms

President

Josep M. Herms és membre del Consell d'Administració del club des del novembre del 2022. Arriba a la presidència el desembre del 2023.

Carles Sixto

Gerent

Arriba a la gerència del club el 2003, després de 10 anys com a responsable financer del Bàsquet Manresa. Ha estat gerent sota la presidència de Torres, Josep Vives, Jaume Arnau, Josep Sáez i Jordi Serracanta.

Xevi Pujol

Director Esportiu

Després de sis temporades exercint el rol d'entrenador assistent del club, Pujol canvia de funció i passa a fer-se càrrec de la direcció esportiva de l'entitat des del curs 2020-21.

Damià Badia

Comunicació i premsa

Clàudia Fresno

Màrqueting i publicitat

Anna Pinell

Abonats, ticketing i botiga