Un BAXI Manresa èpic supera el Tenerife i força el tercer partit

Després d'un matx molt anivellat, els bagencs van mostrar un joc molt coral, amb els dotze jugadors anotant, i van ser millors en els darrers instants.

Dimecres 12 de Abril de 2023 a les 23:21

85 BAXI Manresa I Dani Pérez 9, Harding 9, Sagnia 3, Robinson 16 i Olumuyiwa 4; Badio 16, Waczynski 9, Jou 2, Dani Garcia 7, Steinbergs 2, Ferrari 5 i Vaulet 3

83 Lenovo Tenerife I Huertas 19, Cook 3, Abromaitis 14, Doornekamp 5 i Guerra 6; Cabrera, Rodríguez, Fitipaldo 17, Sastre 2 i Shermadini 17

Parcials: 18-25, 24-18, 23-22, 20-18

El BAXI Manresa va aconseguir forçar el tercer i definitiu partit de l'eliminatòria de quarts de final de la Basketball Champions League després de vèncer el Lenovo Tenerife al Nou Congost, en un duel molt igualat que no es va poder resoldre fins al tram final, quan els bagencs van estar més encertats de cara a cistella. El conjunt dirigit per Pedro Martínez va tornar a mostrar un joc molt coral, amb els dotze jugadors anotant.

Després d'un triple inicial de Dani Pérez, els illencs van clavar un parcial de 0-7 i es van fer amb el control del marcador. No obstant, els vermells es mantenien a prop del seu rival, que va tancar el primer quart amb set punts de renda gràcies a un triple de Fitipaldo sobre la botzina (18-25).

En el segon, els locals no permetien que el seu potent rival obrís forat en l'electrònic. No només això, ja que van anar retallant la diferència de forma progressiva, van empatar un parell de vegades i van posar-se per davant al darrer minut. Al descans, una cistella de Shermadini al darrer segon donava avantatge als canaris (42-43).

En la segona meitat hi va haver molta igualtat entre els dos conjunts, que constantment s'intercanviaven cistelles. Cap dels dos podia escapar-se, i es va arribar al final del tercer quart amb empat a 65 i, per tant, amb tot per decidir en els deu darrers minuts.

En aquests tampoc hi va haver manera que es trenqués un partit que es va haver de decidir en un frec a frec final. En els últims tres minuts, Dani Garcia i Harding van posar els bagencs cinc punts per sobre, una diferència que van saber mantenir fins el final, ja que el darrer atac dels visitants no va fructificar.

Diumenge a partir de les 17:00 el BAXI Manresa té un altre partit important al Nou Congost, en aquesta ocasió davant el Coviran Granada dels exmanresans Alex Renfroe, Lluís Costa, Pere Tomàs i Luke Maye. Serà un duel entre dos equips que lluiten per la permanència a la Lliga Endesa.