Un BAXI Manresa competitiu fa suar fins el final el vigent campió de la BCL

Els bagencs van tancar un digne paper a la competició europea plantant cara en tot moment a la complicada pista del Lenovo Tenerife, un dels favorits al títol.

Dimecres 19 de Abril de 2023 a les 23:27

84 Lenovo Tenerife I Huertas 16, Bolmaro 6, Cook 4, Doornekamp 9 i Shermadini 8; Fernández, Rodríguez, Fitipaldo 22, Diagne, Sastre 7, Abromaitis 8 i Guerra 4

72 BAXI Manresa I Dani Pérez 11, Harding 6, Sagnia, Robinson 14 i Olumuyiwa 2; Badio 4, Waczynski 12, Jou 6, Steinbergs 2, Ferrari, Vaulet 11 i Geben 4

Parcials: 20-18, 25-18, 19-18, 20-18

El BAXI Manresa va tancar una gran campanya a la Basketball Champions League mostrant de nou una versió molt competitiva a la complicada pista del vigent campió de la competició, un Lenovo Tenerife que va patir fins el final per obtenir el bitllet per una nova final a quatre (84-72).

Els locals van fer un millor inici i van aprofitar les pèrdues dels bagencs per clavar un parcial inicial de 7-0, que va obligar Pedro Martínez a aturar el partit. A partir d'aquí els visitants van sentir-se més còmodes sobre la pista i no van permetre que els canaris obrissin més forat en el marcador. Al final del primer quart, dos contraatacs culminats per Vaulet van situar el seu equip només dos punts per sota (20-18).

En el segon va aparèixer la figura de Fitipaldo, que va anotar vuit punts molt seguits i va fer que els illencs tornessin a escapar-se (28-20). No obstant, els manresans es mantenien dins del partit davant un rival amb molt bons percentatges de tir. Al descans, nou punts de renda pels locals (45-36).

Tornant dels vestidors els visitants van passar un moment difícil, i el Tenerife ho va saber aprofitar per agafar setze punts de diferència, la més gran del partit (62-46). Posteriorment van reaccionar i van tancar el tercer quart només deu punts per sota (64-54), resultat que els deixava vius de cara al tram final.

En els darrers deu minuts els bagencs van tenir problemes per trobar cistella, un fet que permetia els locals ampliar el marge (69-54). Tot i aquesta situació adversa, van mostrar la seva competitivitat i es van arribar a situar a només set punts, fent suar els canaris fins el final.

Diumenge a partir de les 12:30 el BAXI Manresa intentarà aconseguir una nova victòria al Nou Congost, en aquesta ocasió amb l'UCAM Murcia com a rival.