El BAXI Manresa conquereix Fontajau i suma el sisè triomf a la Lliga Endesa

Els bagencs, amb el suport d'una numerosa i sorollosa afició manresana, van anar per davant en el marcador durant la major part del partit.

Dissabte 25 de Març de 2023 a les 20:52

79 Bàsquet Girona I Colom 18, Taylor 16, Garino 3, Miletic 9 i Gasol 13; Fjellerup, Vila 2, Figueras 2, Prkacin 6, Hill 6, Hanzlik i Sorolla 4

86 BAXI Manresa I Dani Pérez 13, Harding 15, Jou 5, Vaulet 8 i Geben 6; Badio 2, Robinson 16, Waczynski 13, Dani Garcia, Steinbergs, Ferrari 3 i Olumuyiwa 5

Parcials: 12-12, 21-27, 21-27, 25-20

El BAXI Manresa va obtenir la sisena victòria a la Lliga Endesa després d'assaltar la complicada pista del Bàsquet Girona (79-86). Els bagencs, que van comptar amb el suport de la nombrosa afició present a Fontajau, van dominar en l'electrònic durant la majoria del partit.

En l'inici de partit les defenses es van imposar clarament als atacs, i a més els dos equips estaven molt desencertats en el tir. Això va fer que hi hagués igualtat en el marcador en tot moment, ja que cap dels dos conjunts aconseguia obrir forat (12-12 al final del primer quart).

En el segon, uns visitants que dominaven el rebot van sortir millor que el seu rival, i en només cinc minuts van obtenir dotze punts de diferència (19-31). Els locals, liderats per Colom, van retallar distàncies i es van situar a sis punts a la mitja part de l'enfrontament (33-39).

Tornant dels vestidors els manresans van tornar a fer un bon inici i van eixamplar la renda fins els disset punts, fet que va obligar Aíto García Reneses a aturar el partit (35-52). Els gironins es posaven a només vuit punts, però llavors va aparèixer un Adam Waczynski que, amb dos triples i quatre tirs lliures, va liderar el seu equip al final del tercer quart (54-66).

En els deu darrers minuts els locals no es van rendir i es van situar a només set punts amb poc més de tres minuts per disputar-se (71-78). No obstant, els bagencs no es van posar nerviosos, van segellar una nova victòria i van fer gaudir de valent la nombrosa afició que es va desplaçar fins a Fontajau.

Dimecres a partir de les 21:00 el BAXI Manresa recuperarà un partit ajornat, i ho farà en una de les pistes més complicades de la Lliga Endesa, la d'un Lenovo Tenerife que també serà, posteriorment, el seu rival en l'eliminatòria de quarts de final de la Basketball Champions League.