Un BAXI Manresa heroic tomba el Baskonia al Nou Congost

Els bagencs, liderats per un Ferrari que redebutava amb l'equip, van mostrar un gran nivell davant un conjunt d'Eurolliga i el van vèncer amb uns grans darrers minuts.

Diumenge 20 de Novembre de 2022 a les 19:32

93 BAXI Manresa I Dani Pérez, Harding 13, Sagnia 8, Vaulet 4 i Tyson Pérez 14; Badio 4, Waczynski 15, Jou 3, Dani Garcia 3, Steinbergs 6, Coulibaly i Ferrari 23

80 Cazoo Baskonia I Thompson 13, Marinkovic 9, Giedraitis 7, Sedekerskis 11 i Kotsar 13; Howard 7, Raieste, Henry 7, Díez 6 i Costello 7

Parcials: 25-24, 22-18, 19-20, 27-18

El BAXI Manresa va reprendre la Lliga Endesa mostrant una gran versió davant la seva afició i va tombar el Cazoo Baskonia, un conjunt d'Eurolliga que està realitzant una gran temporada (93-80). Frankie Ferrari, que debutava per tercera vegada al Nou Congost, va liderar l'equip.

El conjunt dirigit per Joan Peñarroya va fer un millor inici de partit, amb un parcial de 2-12 que va obligar Pedro Martínez a demanar temps mort. Posteriorment els vermells, liderats per Waczynski, un Ferrari que redebutava al Nou Congost i un Jou que tornava després de gairebé un any sense jugar, van anar retallant distàncies fins a tancar el primer quart per davant (25-24).

En el segon hi va haver molta igualtat entre les dues formacions, però eren els locals, amb uns Ferrari i Waczynski que no van fallar cap tir en la primera meitat, qui van anar la majoria del temps per sobre en l'electrònic. Van arribar a tenir una màxima diferència de set punts, que es va veure reduïda a cinc a la mitja part de l'enfrontament (47-42).

En la segona meitat la tònica va ser molt semblant a la d'abans del descans. El joc era molt anivellat, i això afavoria uns manresans que no van perdre el lideratge en cap moment contra uns bascos que demostraven el seu nivell i no els deixaven obrir forat. Al final del tercer quart, quatre punts de marge pels bagencs i, per tant, tot per decidir (66-62).

En els deu darrers minuts, els visitants van anotar dues cistelles seguides només començar i van empatar. Tot seguit va arribar un decisiu parcial de 11-0 que va donar la victòria als vermells i va fer embogir d'alegria un Nou Congost que va tornar a viure una gran jornada de bàsquet.

Això no s'atura, ja que dimarts a partir de les 21:00 arriba la quarta jornada de la Basketball Champions League, amb la visita del Benfica portuguès al Nou Congost. Una victòria donaria, excepte un gran daltabaix, el primer lloc del grup i l'accés a la segona fase al BAXI Manresa.