El BAXI Manresa tomba el Múrcia en un partit èpic

Els manresans es van sobreposar a les baixes amb un recital ofensiu davant un Nou Congost entregat. Thomasson, amb 33 punts, i Moneke i Bako, amb un doble doble cadascú, els jugadors locals més destacats.

Diumenge 17 de Abril de 2022 a les 22:44

103 BAXI Manresa I Dani Pérez, Thomasson 33, Valtonen 4, Moneke 13 i Bako 16; Sagnia, Naspler 2, Steinbergs 3, Rafa Martínez 2, Maye 19 i Sima 11.

93 UCAM Murcia I Taylor 14, Davis 12, Rojas 10, Webb 9 i Lima 15; Bellas 6, Radovic 8, McFadden 15, Cate 4, Czerapowicz i Vasileiadis.

Parcials: 36-24, 27-25, 18-15, 22-29

Festival anotador al Congost i dinovena victòria del BAXI Manresa. Els locals, que van sumar la baixa de Dani Pérez amb la de Vaulet i Francisco en el primer parcial, van mostrar la seva millor versió ofensiva. Thomasson amb 33 punts i jugant de base molts minuts, va liderar un equip que va anar en tot moment per davant en el marcador.

Tal i com va passar dijous a Lugo, els vermells van iniciar el duel amb molt encert ofensiu i, gràcies al lideratge de Thomasson, van agafar avantatges al voltant dels deu punts. Steinbergs, amb un triple sobre la botzina, va tancar la millor arrancada de la història del club (36-24). La nota negativa, una nova lesió, la de Dani Pérez.

En el segon, la tònica no va variar massa i els atacs seguien imposant-se a les defenses. Els locals seguien sobreposant-se als problemes físics i mantenien una renda còmoda en l'electrònic a la mitja part (63-49). Els 63 punts anotats al descans també són récord històric de l'entitat i, a més, Toni Naspler i Musa Sagnia feien el seu debut a la Lliga Endesa.

Tornant dels vestidors, els murcians van clavar un parcial inicial de 0-6, però els bagencs es van refer i van ampliar el marge fins els disset punts del final d'un tercer quart que es va tancar amb un gran tap de Thomasson (81-64).

En l'inici del darrer període, el BAXI Manresa aconseguia la màxima diferència del partit (+19). En aquest punt, els visitants van reaccionar i van aconseguir un parcial de 0-7. Les distàncies es mantindrien fins que dos triples consecutius del Múrcia baixaven les distàncies per sota dels 10 punts (92-85 min.37). Thomasson i Bako es van aliar per tornar a escapar-se en el marcador i assegurar la victòria pels manresans.

Ara toca descansar i recuperar efectius per la visita (diumenge a les 17:00) a la complicada pista d'un Baskonia que està lluitant per entrar al play-off.