El BAXI Manresa planta cara fins el final davant un sòlid Gran Canària

Els bagencs van manar en el primer quart, van competir el partit fins el darrer període, però els illencs van saber controlar les escomeses d'un rival batallador.

Dissabte 26 de Novembre de 2022 a les 20:35

99 Gran Canaria I Albicy 4, Slaughter 11, Brussino 21, Shurna 5 i Diop 7; Inglis 7, Balcerowski 12, Bassas 10, Benite 8 i Salvó 14

88 BAXI Manresa I Ferrari 9, Harding 23, Waczynski 19, Vaulet 6 i Steinbergs 4; Badio 5, Jou, Tass 7, Sagnia, Caroline 6 i Dani Pérez 9

Parcials: 20-25, 29-18, 31-24, 19-21

El BAXI Manresa no va poder sumar una nova victòria a la Lliga Endesa, ja que va caure a la complicada pista del Gran Canaria (99-88). Els jugadors dirigits per Pedro Martínez, que va ser homenatjat abans del duel, van fer un bon primer quart però després es van veure superats per un rival sòlid que va saber controlar-los en els darrers minuts.

Després d'un inici amb alternatives en el marcador, uns manresans molt encertats en el triple (en van anotar 4 dels 6 que van intentar en el primer quart) van agafar el lideratge en el marcador per tancar el període inicial amb cinc punts de renda (20-25).

En el segon, els canaris es van mostrar molt superiors. No van trigar a capgirar el marcador i van agafar una màxima diferència de dotze punts quan faltaven 30 segons pel descans (49-37). En aquests, els vermells van retallar distàncies gràcies a dos tirs lliures anotats per Waczynski, dos més d'Steinbergs i una recuperació amb esmaixada de Badio sobre la botzina (49-43).

Tornant dels vestidors el joc va ser molt ofensiu, amb els atacs imposant-se clarament a les defenses i amb ambdós conjunts anotant sis triples en el tercer quart. Aquesta situació va afavorir uns locals liderats principalment per Brussino, que van deixar el matx ben encarat (80-67).

En els deu darrers minuts, un BAXI Manresa lluitador va intentar la remuntada fins al final i va arribar a situar-se a només sis punts a l'últim minut (94-88), però ja va ser massa tard i la victòria es va quedar al Gran Canaria Arena.

El proper dissabte a partir de les 18:00 el Nou Congost serà l'escenari d'un nou derbi català, en aquesta ocasió amb el Joventut de Badalona com a rival.