menu
El BAXI Manresa lluitarà per ser Campió d'Europa contra el Tenerife
El BAXI Manresa lluitarà per ser Campió d'Europa contra el Tenerife
El BAXI Manresa lluitarà per ser Campió d'Europa contra el Tenerife

El BAXI Manresa lluitarà per ser Campió d'Europa contra el Tenerife

En una semifinal marcada pel poc encert, uns bagencs empesos per la nombrosa afició desplaçada a Bilbao van ser millors que el Ludwigsburg al darrer tram i van assolir la primera final europea de la seva història.

Divendres 6 de Maig de 2022 a les 23:56

55 MHP Riesen Ludwigsburg I Hulls 4, Cotton 6, Radebaugh 7, Simon 18 i Happ 4; Jacob Patrick 4, Johannes Patrick, Baehre, Woodard 6, Herzog, Polas Bartolo 6 i Wohlfarth-Bottermann

63 BAXI Manresa I Dani Pérez 2, Thomasson 10, Vaulet 2, Moneke 13 i Bako 10; Francisco 8, Steinbergs, Valtonen, Maye 3 i Sima 15

Parcials: 17-20, 18-15, 14-20, 6-8

El BAXI Manresa continua afegint capítols a la seva gran temporada, i el darrer va ser la classificació per a la final de la Basketball Champions League (la primera final europea de la seva història) després de superar el MHP Riesen Ludwigsburg alemany en una semifinal molt travada i amb poc encert pels dos bàndols. Diumenge a les 20:00 els bagencs, acompanyats per la nombrosa afició desplaçada a Bilbao, lluitaran pel títol davant el Lenovo Tenerife, que es va desfer del Hapoel Holon israelià (71-78).

En els primers minuts les defenses es van imposar clarament als atacs, i cap dels dos equips es podia escapar en el marcador. Els vermells, liderats en l'anotació pels seus homes interiors, aconseguien tres punts de renda al final del quart inicial (17-20).

En el segon, els alemanys van capgirar l'electrònic de seguida i es van fer amb el domini, però no podien obrir forat. Els manresans, que van recuperar els bases Dani Pérez i Sylvain Francisco, es mantenien a prop i aconseguien empatar al descans gràcies a una esmaixada de Sima (35-35).

Tornant dels vestidors la tònica no va variar massa, i els dos equips seguien erràtics en el llançament. Els bagencs anaven per davant i van assolir una màxima diferència de vuit punts, que es va veure retallada als sis al final del tercer quart (49-55). Per tant, el bitllet per a la final s'havia de decidir en els deu darrers minuts.

En aquests els dos equips van arribar amb un desgast evident i novament van cometre moltes errades. Això afavoria uns jugadors de Pedro Martínez que manaven en el marcador i sentenciaven el matx amb un triple de Thomasson i un bon treball defensiu.