menu
Repte històric del  BAXI Manresa a la Final Four de Bilbao
Repte històric del  BAXI Manresa a la Final Four de Bilbao
Repte històric del  BAXI Manresa a la Final Four de Bilbao

Repte històric del BAXI Manresa a la Final Four de Bilbao

Divendres, a partir de les 21:00 (DAZN i Esport3), els vermells, davant el Ludwigsburg, volen sumar la victòria que els guiï a la final de la BCL.

Dijous 5 de Maig de 2022 a les 19:17

El BAXI Manresa viatja a Bilbao per enfrontar-se al MHP Riesen Ludwigsburg. El partit correspon a les semifinals de la Final Four de la Basketball Champions League. Per primera vegada a la seva història, l'equip del Bages disputarà una fase final europea. En aquesta edició de la BCL, els vermells són l'equip que més anota (85,8 punts per partit) i que més assisteix (21,8 assistències per matx) de la competició. Per l'enfrontament, Pedro Martínez recupera efectius a les posicions exteriors i podrà comptar amb la presència de Sylvain Francisco i Dani Pérez.

L'equip ha tingut gairebé una setmana d'entrenaments per preparar el duel i recuperar sensacions. Els manresans volen seguir exhibint la seva capacitat competitiva i demostrar que són capaços de tot. Davant, però, es topen amb el Ludwigsburg alemany, un equip molt sòlid, que presentarà un partit exigent i complicat. Dani Garcia i Guillem Jou continuen lesionats i seran baixa. Toni Naspler és a Bilbao amb l'equip.

El MHP Riesen Ludwigsburg, dirigit per John Patrick, acostuma a jugar amb una rotació curta formada per diferents jugadors capaços d'aportar minuts de qualitat en diferents facetes del joc. En clau defensiva, dels alemanys s'ha de ressaltar la seva versatilitat i la seva eficàcia, ja que són l'equip que menys punts rep de la competició. Estadísticament, del conjunt de Ludwigsburg, cal destacar l'escorta Justin Simon amb 14,6 punts i 7,5 rebots per partit. També, el base Jonah Radebaugh amb 14,3 punts per matx.

Abans del partit de dissabte han comparegut Pedro Martínez i Guillem Jou. El tècnic ha explicat que «sabem que és molt difícil guanyar aquesta competició, tot i que si fem un bon cap de setmana, podem tenir una oportunitat; estem preparats i motivats; ara és el moment de competir i la clau és fer les coses ben fetes». Per la seva banda el capità del BAXI Manresa, afegia que «al principi de temporada no estàvem a les apostes per ser a la Final Four, però hem fet una gran Champions i ens mereixem ser aquí; amb el treball que hem fet crec que a ningú el sorprèn que estiguem on estem i que puguem lluitar per aquest títol».