El BAXI Manresa dóna la cara a la pista d'un encertat Baskonia

Els bagencs, amb cap base del primer equip disponible, van fer una gran primera meitat i van arribar al descans per davant.

Diumenge 24 de Abril de 2022 a les 19:21

107 Baskonia I Baldwin 25, Fontecchio 12, Giedraitis 14, Peters 19 i Enoch 6; Raieste, Marinkovic 5, Wetzell 6, Granger 10, Costello 5, i Kurucs

85 BAXI Manresa I Thomasson 24, Vaulet 9, Valtonen 10, Moneke 14 i Bako 7; Naspler, Steinbergs, Rafa Martínez, Maye 16 i Sima 3

Parcials: 24-21, 23-27, 30-15, 30-22

El BAXI Manresa arribava a Vitòria curt d'efectius, amb les baixes dels tres bases de la plantilla, per competir a la pista d'un rival d'Eurolliga, el Baskonia, que s'està jugant una plaça pels play-off. El panorama no pintava bé, però els bagencs van signar una gran primera meitat i van arribar al descans amb un mínim avantatge. Després, inevitablement, l'equip va notar el cansament, especialment en la direcció de joc, i no va poder mostrar el seu esperit competitiu habitual davant un gran adversari.

En els primers instants hi va haver constants alternatives en el marcador, cap dels dos equips es feia amb el domini del matx. Al final del quart inicial els bascos gaudien de tres punts de marge (24-21).

En el segon, el conjunt de Vitòria va anar sempre per davant, tot i que amb rendes mínimes, ja que els visitants aconseguien seguir enganxats al partit. A més, el quart triple convertit per Maye a la primera meitat posava els manresans per davant a la mitja part (47-48).

Tornant dels vestidors, el cansament va començar a afectar els bagencs, i el Baskonia ho va aprofitar per mostrar-se superior i obrir un forat que era de catorze punts al final del tercer quart (77-63).

En els deu darrers minuts no hi va haver massa història, i uns jugadors de Pedro Martínez sense massa forces no van tenir possibilitats de tornar a entrar en el partit ni de competir per l'average particular (a l'anada, triomf per 74-67 al Nou Congost).

Toca descansar i preparar el proper compromís, que arriba dimecres a partir de les 20:30 al Nou Congost, en la visita d'un Coosur Real Betis en bona dinàmica, que busca segellar la permanència a la Lliga Endesa.