El BAXI Manresa assalta el Palau Blaugrana en un partit històric

Tal com ja va fer contra el Real Madrid cinc dies abans, l'equip bagenc torna a competir contra un gran d'Europa. Aquest cop, però, va tombar el Barça a domicili gràcies a un triple de Thomasson a la pròrroga.

Diumenge 9 de Gener de 2022 a les 20:16

95 Barça I Laprovittola 2, Kuric 8, Hayes 17, Mirotic 20 i Nnaji 10; Sanli 16, Smits 2, Higgins 2, Jokubaitis 15 i Ubal 3

96 BAXI Manresa I Dani Pérez 2, Thomasson 3, Valtonen 8, Moneke 18 i Bako 14; Francisco 25, Dani Garcia 7, Rafa Martínez, Vaulet 2, Maye 12 i Sima 5

Parcials: 17-25, 27-12, 15-23, 27-26, 9-10

El BAXI Manresa 2021-2022 no deixa de donar alegries a la seva afició. Després de patir un brot de COVID amb fins a tretze positius entre plantilla i staff tècnic, dimarts van tornar a la competició mostrant un gran nivell i competint de tu a tu amb el líder de la Lliga Endesa, un Real Madrid que es va endur el triomf del Nou Congost només per petits detalls. Només cinc dies després, van tornar a plantar cara en un escenari tant complicat com al Palau Blaugrana i, al contrari del matx amb els blancs, la moneda va sortir cara en un matx vibrant que es va resoldre a la pròrroga i amb un triple d'un Thomasson que no havia anotat fins aleshores. Francisco (amb 25 punts) i Moneke (amb 18, 13 rebots i 6 recuperacions) van liderar un equip que no guanyava al Palau des del 19 d'octubre del 1996, fa poc més de 25 anys.

El conjunt de Pedro Martínez va fer un millor inici que el seu potent rival i, amb una gran concentració als dos costats de la pista, va manar en el marcador durant tot el primer quart. Els blaugrana van aconseguir posar-se a un sol punt, però entre Dani Garcia, Maye i Vaulet van clavar un parcial de 0-7 per tancar el primer quart (17-25).

En el segon els visitants van obtenir una màxima diferència de deu punts, però els locals van reccionar i, gràcies al seu encert des del triple i la intimidació del seu jove pivot Nnaji (que debutava a l'ACB), van poder capgirar l'electrònic i arribar al descans set punts per sobre (44-37).

En la segona meitat els manresans van tornar a mostrar el seu esperit competitiu i no van deixar que el Barça s'escapés en cap moment. I no només això, sinó que van poder tancar el tercer quart per davant gràcies a una esmaixada de Bako en la darrera jugada (59-60).

El darrer quart es va iniciar amb igualtat i intercanvi de cistelles, abans que els bagencs agafessin una renda de nou punts a cinc minuts pel final. Tot seguit, els blaugrana van demostrar el seu potencial i van tornar a anivellar el duel. En els últims segons, Jokubaitis semblava donar el triomf als locals, però Francisco va tenir temps per empatar i dur el duel a la pròrroga.

En el temps extra, els visitants van colpejar primer gràcies a l'encert de Francisco i es van situar amb un marge de cinc punts (87-92). Tal com va passar en el quart període, els de Jasikevicius van remuntar i guanyaven per dos quan Thomasson, que no havia anotat anteriorment, va clavar el triple decisiu, ja que el Barça el no va poder contestar.

Si res no canvia, el proper partit del BAXI Manresa serà al Nou Congost el diumenge 16 de gener a partir de les 17:00, en un primer duel de la segona volta de la competició que comptarà amb el Gran Canaria com a rival.