Un gran nivell defensiu posa els fonaments del catorzè triomf. Fins a sis jugadors dels manresans, que tenien baixes i homes tocats, van signar dobles dígits en l'apartat de valoració.

Divendres 16 de Abril de 2021 a les 00:03

92 BAXI Manresa I Dani Garcia 3, Rafa Martínez 10, Vaulet 7, Hinrichs 8 i Sima 10; Ferrari 17, Jou 2, Mason 19, Báez, Sajus i Eatherton 16

82 Casademont Zaragoza I San Miguel 6, Ennis 22, Benzing 14, Harris 10 i Wiley 2; Sulaimon 9, Barreiro 10, Brussino 7 i Hlinason 2

Parcials: 15-21, 21-9, 28-28, 28-24

El BAXI Manresa es va fent fort al Nou Congost, on va aconseguir la catorzena victòria de la temporada enfront un Casademont Saragossa al qual va dominar des del segon quart (92-82). Tot i les baixes de Janning, Tabu i Dani Pérez, o les molèsties de Jou, Vaulet (operat feia hores) i Báez, els manresans van tirar el partit endavant. Sense temps per a celebracions, la competició no s'atura i continua dissabte a partir de les 18:00, amb la complicada visita al Palau Blaugrana enfront el Barça, un dels millors equips europeus.

Els dos equips, que es caracteritzen per practicar un bon joc ofensiu, van sortir freds en els primers minuts. Tot seguit, els locals van assolir petits avantatges abans que els aragonesos clavessin un parcial de 0-9 per tancar el primer quart per davant en l'electrònic (15-21).

En el segon els homes de Pedro Martínez van exhibir un gran nivell defensiu i van deixar el seu rival sense anotar durant sis minuts. Gràcies a això van poder capgirar el marcador fins a assolir cinc punts de marge (26-21). A partir d'aquí, l'equip manresà es va mantenir sòlid i va arribar al descans amb sis punts de renda (36-30).

A la segona meitat els bagencs van seguir manant en el marcador i van arribar a gaudir de catorze punts de diferència, però els visitants no es rendien i van acostar-se a només quatre abans que Rafa Martínez tanqués el tercer quart amb dos tirs lliures convertits (64-58).

En els deu darrers minuts els jugadors dirigits per Sergio Hernández van intentar anivellar l'electrònic. No ho van aconseguir, ja que al davant es trobaven un rival que estava decidit a sumar una nova victòria i que no va deixar escapar l'oportunitat.