El BAXI Manresa remata amb triomf l'homenatge als Campions de Copa del 1996

Els bagencs van sumar una treballada onzena victòria davant l'UCAM Múrcia, en un matx decidit en el tram final. Janning, Vaulet, Ferrari (que redebutava) i Eatherton, els destacats.

Dissabte 27 de Febrer de 2021 a les 21:00

85 BAXI Manresa I Tabu 4, Mason 7, Vaulet 10, Hinrichs 2 i Eatherton 9; Ferrari 10, Báez 6, Rafa Martínez 10, Janning 19 i Sima 8

84 UCAM Murcia I Bellas 6, Davis 7, Rojas 6, Webb 20 i Lima 6; Townes 3, Radovic 9, Jok 14, Cate, Taylor 6, Strawberry 7

Parcials: 18-18, 24-13, 18-29, 25-24

El BAXI Manresa va reprendre la Lliga Endesa amb una treballada victòria enfront l'UCAM Múrcia, en un matx molt anivellat que no es va decidir fins els darrers instants (85-84). El conjunt bagenc va cloure la setmana d'homenatge als campions de Copa del 1996 (que acabava avui amb el títol exposat a la graderia i amb alguns dels herois presents al pavelló) sumant l'onzè triomf del curs. Diumenge a les 20:00 hores, nova oportunitat per seguir sumant en una de les pìstes més complicades de la competició, la del València Basket de Jaume Ponsarnau.

El partit va començar amb molta igualtat entre els dos equips, i cap dels dos aconseguia obrir un avantatge clar en el marcador. Ferrari tornava a les files bagenques i ho feia a bon nivell, anotant i dirigint amb claredat. El primer quart va acabar amb empat a 18.

En el segon els jugadors dirigits per Pedro Martínez van estar a un molt bon nivell i es van mostrar superiors al seu rival, que no va poder impedir que s'escapessin en l'electrònic i arribessin a la mitja part de l'enfrontament amb onze punts de renda (42-31).

Tornant dels vestidors, els dos equips van mostrar-se desencertats en el llançament, i això va afavorir els de Sito Alonso, que ho va aprofitar per capgirar el marcador. Tot seguit, però, els vermells van tornar a empatar gràcies a un triple de Janning als darrers instants. El tercer quart s'acabava amb empat a 60, i per tant, tot s'havia de decidir en els deu darrers minuts.

En aquests van ser els visitants qui colpejaven primer, abans que Janning tornés a situar els manresans per davant amb dos triples seguits (73-71). A partir d'aquí, mínims avantatges dels locals, que anaven sumant des del tir lliure. Als últims dotze segons i amb tres punts de marge pel BAXI Manresa (84-81), els murcians van fallar el triple que hagués conduït a la pròrroga i van cometre falta sobre Mason, que va certificar el triomf anotant un dels dos tirs lliures, tot i el triple final de Davis des del seu propi camp.