El BAXI Manresa fa vibrar el Congost tombant el Baskonia

Segona victòria de la temporada dels bagencs en un partit molt disputat, en el qual han sabut portar la davantera. Valtonen (16p) i Moneke (15p 10r) van ser els jugadors més destacats.

Dilluns 4 de Octubre de 2021 a les 11:33

74 BAXI Manresa I Dani Pérez 7, Thomasson 4, Berzins 1, Maye 8 i Sima 13; Francisco, Jou 3, Dani Garcia, Moneke 15, Rafa Martínez 1, Valtonen 16 i Bako 6

67 Baskonia I Granger 8, Marinkovic 11, Giedraitis 15, Sedekerskis 2 i Nnoko 10; Fontecchio, Enoch 12, Costello 7 i Kurucs 2

Parcials: 22-16, 15-17, 18-18, 19-16

El BAXI Manresa va aconseguir una victòria de prestigi i confiança davant un rival d'Eurolliga, el Baskonia (74-67). Els manresans, molt intensos en defensa durant tot el partit, van aconseguir portar les regnes del partit en pràcticament tot el xoc per aconseguir la segona victòria de la temporada, primera al Nou Congost.

L'inici del matx va estar marcat per la igualtat entre ambdós conjunts, que s'anaven alternant el lideratge en el marcador. Cinc punts consecutius de Valtonen i un tir lliure transformat per Rafa Martínez, que disputava el seu partit número 600 a la Lliga Endesa, van donar sis punts de renda als bagencs al final del primer quart (22-16).

En el segon el domini en el marcador va ser sempre dels vermells, que van obtenir una màxima renda de vuit punts en diverses ocasions. No obstant, els bascos, liderats per Giedraitis, van fer gala del seu caràcter competitiu per arribar al descans només quatre punts per sota (37-33).

Tornant dels vestidors els visitants van fer millor inici i es van situar per davant (39-40). Seguidament els manresans van tornar a recuperar el control en el marcador, sempre amb diferències curtes. Al final del tercer quart, quatre punts de marge pels locals, i tot per decidir (55-51).

En els deu darrers minuts, un BAXI Manresa encoratjat per l'afició ha continuat mantenint un alt nivell defensiu per aguantar les envestides vitorianes i aguantar l'avantatge. El joc coral dels manresans, liderats en aquest parcial per un omnipresent Valtonen (6 punts, 1 tap i 1 recuperació), ha estat la clau per superar un dels rivals de més prestigi de tota la lliga com és Baskonia (74-67). El proper dimecres a les 21h els bagencs començaran el seu camí a la BCL al Nou Congost contra el Stal Ostrów de Polònia.