El BAXI Manresa planta cara fins el final al segon classificat

Els bagencs van remuntar l'embranzida inicial dels visitants i només van cedir als darrers minuts. Dani Pérez, Hinrichs, Eatherton i Vaulet, tots ells amb 10 punts o més, van destacar.

Dijous 12 de Novembre de 2020 a les 23:45

80 BAXI Manresa I Tabu 3, Rafa Martínez 2, Vaulet 10, Hinrichs 15 i Sajus 4; Mason 5, Joesaar 5, Eatherton 14, Dani Pérez 16 i Sima 6

88 Iberostar Tenerife I Fitipaldo 16, Salin 10, Doornekamp 10, Cavanaugh 9 i Shermadini 18; Huertas 15, Rodríguez, Butterfield 3, Sulejmanovic i Guerra 7

Parcials: 23-29, 21-15, 22-21, 14-23

El BAXI Manresa va sobreposar-se a les baixes d'Eulis Báez i de Guillem Jou i va ser capaç de plantar cara fins el final a l'Iberostar Tenerife, el segon classificat de la Lliga Endesa (80-88), qui no va poder respirar tranquil fins els darrers minuts. Diumenge a les 20:00 el repte encara serà més complicat, amb la visita a la pista del líder invicte, el Reial Madrid.

El matx es va iniciar amb uns illencs molt encertats en el llançament, i això els va permetre obrir forat des de l'inici i situar-se amb catorze punts de renda (10-24) en només sis minuts. A partir d'aquí, els vermells van anar reaccionant i es van anar acostant fins el 23-29 amb el qual es va tancar el quart.

En el segon període els locals van seguir retallant distàncies i van poder empatar a 35 amb una cistella de Joesaar. Des d'aquest moment, mínimes avantatges dels visitants que eren contestades ràpidament pels manresans, i es va arribar al descans amb empat a 44.

Tornant dels vestidors van ser els vermells els qui van dominar en el marcador, tot i que sempre amb distàncies curtes, abans que l'Iberostar el capgirés amb un parcial de 0-5. No obstant, van ser els homes bagencs els que van arribar al darrer quart per davant gràcies a una cistella de Eatherton al límit de la posessió (66-65).

En els últims deu minuts l'equip canari va tornar a clavar un parcial de 0-5 que els va fer agafar un coixí de set punts quan faltaven sis minuts pel final (71-78). Aquest va acabar sent definitiu, tot i la lluita constant dels jugadors dirigits per Pedro Martínez, sobretot d'un Dani Pérez que va ser el líder d'un intent de remuntada que no va acabar fructificant.