El BAXI Manresa torna a assaborir la victòria a Europa

Dolç retorn a Europa dels manresans, 20 anys després, imposant-se al Polski Cukier Torun en un final disputat fins al final. Els 21 punts de Ryan Toolson el dia del seu retorn a les pistes van ser decisius.

Dimecres 16 de Octubre de 2019 a les 22:58

El BAXI Manresa va aconseguir el primer triomf en el seu debut a la Basketball Champions League davant el Polski Cukier Torun polonès (85-81). En un partit marcat per la igualtat, el conjunt dirigit per Pedro Martínez va patir fins a l’últim segon per deixar la victòria a casa. Ryan Toolson amb 21 punts i Pere Tomàs amb 12 han estat els màxims anotadors locals.

El Polski Cukier iniciava el partit amb les idees més clares que un neguitós BAXI Manresa. Pedro Martínez es veia obligat a demanar temps mort al cap de 4 minuts per intentar despertar el seu equip. Un actiu Pere Tomàs empatava l’enfrontament gràcies a 7 punts consecutius. Abans de finalitzar el període va aparèixer un aclamat Ryan Toolson, ja recuperat de la seva lesió a l’esquena. L’escorta americà no va trigar ni dos minuts en anotar el seu primer triple de la temporada que significava, a més, la culminació de la remuntada. Un parcial de 12-0 permetia als manresans acabar el període per davant al marcador.

El segon parcial començava amb un 2+1 de Juampi Vaulet i una màxima diferència pel BAXI Manresa de 6 punts. Les defenses s’imposaven als atacs en aquest tram de partit. Eulis Báez, amb un triple, donava aire al Manresa per mantenir l’avantatge. L’equip polonès, més encertat, retallava distàncies i es tornava a posar per davant anotant dos tirs lliures. Pedro Martínez aturava el partit buscant la reacció dels seus jugadors. El temps mort feia efecte però no era suficient per desactivar el Cukier Torun en atac i marxar a vestidors 1 punt a sota.

Dulkys encadenava dos triples a l’inici del segon acte per tornar a posar el BAXI Manresa per davant. Els polonesos aprofitaven les jugades individuals de Kulig i Hornsby per reaccionar i capgirar, novament, el marcador. El conjunt visitant sortiria victoriós de l’intercanvi de cistelles d’aquest quart i arribava als últims 10 minuts amb un mínim avantatge de 2 punts.

Una esmaixada de Magarity servia per encetar el període final. El canell de Toolson tornava a ser tan efectiu com sol ser en els moments calents i sumava dos triples seguits. L’equip dirigit per Sebastian Machowski no li perdia la cara al partit en cap moment i entrava al minut final només 2 punts a sota. En un final d’infart, Toolson anotava a taulell i la diferència a 58 segons del per la conclusió era de 4 punts. Aaron Cel responia per part dels visitants immediatament i Toolson li replicava. Els llançaments de l’exterior americà des de la línia de tirs lliures asseguraven el primer triomf a la Basketball Champions League.