menu
El somni europeu del BAXI Manresa comença demà al Nou Congost
El somni europeu del BAXI Manresa comença demà al Nou Congost
El somni europeu del BAXI Manresa comença demà al Nou Congost

El somni europeu del BAXI Manresa comença demà al Nou Congost

L'equip tornarà a disputar competició continental després de 20 anys de disputar l'Eurolliga. Ryan Toolson serà la novetat en la convocatòria, en una nit d'estrena al Nou Congost en què s'homenatjarà el periodista Joan Antoni Lozano, traspassat aquesta setmana.

Dimarts 15 de Octubre de 2019 a les 14:14

El Nou Congost es prepara per viure aquest dimecres una nit d'emocions. Torna a la capital del Bages la competició europea després de 20 anys. El rival, és el Polski Cukier de Torun (Polònia), i abans del partit es farà un minut de silenci per la pèrdua fa escassos dies del periodista Joan Antoni Lozano, "Xano", que va morir dissabte víctima d'un càncer.

El BAXI Manresa viu il·lusionat la reestrena a la competició Europea. La Basketball Champions League arriba a Manresa després que els darrers partits de competició continental que es van veure al Nou Congost van ser de l'Eurolliga la temporada 1998-1999. A més, l'equip vermell comptarà ja amb la incorporació de Ryan Toolson, que ja està recuperat de la seva lesió i no té cap altre impediment per debutar aquesta temporada.

Tot i el poc coneixement que pot tenir el públic manresà del rival, el Polski Cukier de Torun és una de les millors plantilles de Polònia, amb 3 americans i un nigerià format també als EUA. Sense anar més lluny, l'equip aconseguia la classificació al darrer segon amb un triplàs de l'escorta Keith Hornsby.

Pedro Martínez i Pere Tomàs parlaven en la prèvia del partit. L'entrenador apuntava que «tenim ganes que comenci ja la competició, una mica tocats físicament però amb l'objectiu de passar a la següent fase; el rival és el líder de la seva lliga, un equip en bona dinàmica que guanya els partits que juga; hi ha altres equips com Sassari, que ha jugat la final a Itàlia, equips com Estrasburg... crec que estarem competint per intentar passar; el Torun és un equip amb 3 americans i un jugador africà de formació americana; 2 jugadors polonesos amb experiència a la selecció nacional, un dels quals és un pivot difícil de defensar; esperem que jugant a casa puguem guanyar». Per la seva banda, el capità del BAXI Manresa, Pere Tomàs, deia que «tenim molta il·lusió, la gent sap que a Manresa no es juga competició europea; hi ha ganes de començar, saber realment què és aquesta competició; les lesions en qualsevol moment són dolentes, però a l'inici afecten en la formació de l'equip, en el procés de conèixer-nos; hem demostrat que podem competir amb els que som».

Homenatge al "Xano"
Abans de l'inici del partit de competició europea, el Bàsquet Manresa retrà homenatge a Joan Antoni Lozano, qui va ser la veu de les retransmissions del Bàsquet Manresa durant més de 30 anys. El "Xano" va morir aquest cap de setmana víctima d'un càncer de pulmó.