El BAXI Manresa supera al Lietkabelis amb constància i treball en equip

Els manresans assaboreixen de nou la victòria (76-70) en un thriller europeu que no s’ha decidit fins a l’últim minut de joc, amb Kravish com a destacat (19 punts i 5 rebots).

Dimecres 23 de Octubre de 2019 a les 22:43

Els manresans van derrotar al conjunt lituà del Lietkabelis per un marcador ajustat i aconsegueixen la segona victòria en els mateixos partits a la Basketball Champions League. El conjunt dirigit per Pedro Martínez, que segueix abonat a fer patir els seus aficionats l’any de la tornada a Europa, van tenir com a jugador més encertat a Kravish, qui va signar 19 punts.

El partit s’iniciava amb un intercanvi de cistelles on destacava un inspirat David Kravish, autor dels primers 6 punts. El Lietkabelis va sortir sense complexos i s’aprofitaria dels errors en atac dels manresans per portar la iniciativa al marcador. Els canvis de Pedro Martínez sortien endollats i un triple de Magarity sumat a una cistella de Toolson tornaven a empatar l’enfrontament.

Un nou triple de Magarity encetava el segon quart i tornava a posar per davant al BAXI Manresa. Els bagencs, que no portaven la iniciativa del partit des del 2-0 inicial, confirmaven el bon inici de període gràcies a una altra cistella de tres punts, ara de Toolson. Eulis Baéz se sumava al festival triplista i feia augmentar l’avantatge en 7 punts. El conjunt lituà, després d’un temps mort del seu entrenador, Nenad Canak, reaccionaria i retallaria fins als 2 punts a la finalització de la primera meitat de partit.

La segona part començava amb un triple de Pere Tomàs i bons minuts de Jordan Davis, encadenant 6 punts. L’americà, reconvertit a la posició de base després d’una lesió al turmell de Marc Peñarroya, conduïa als manresans amb criteri i repartia assistències aprofitades per Kravish i Toolson. Aquest últim, amb una cistella des de més enllà dels 6,75, posava la diferència en un +12. El Lietkabelis no tiraria la tovallola tan aviat i, aprofitant els tirs lliures, s’apropaven a 5 punts abans del quart final.

El conjunt lituà encarava la recta final amb encert i empatava el partit a 7 minuts per finalitzar. Magarity, amb un llançament de llarga distància, tornava a deixar al BAXI Manresa dominant el marcador. El conjunt de Pedro Martínez circulava a la perfecció al perímetre per introduir pilotes interiors a la zona i anotar. Al minut final s’entrava amb 3 punts d’avantatge i tot per decidir. Kravish seguia fent mal a la pintura i donava primer. Els lituans no veien cistella i ho tornava a aprofitar l’interior americà del Manresa per deixar sentenciat el partit. Els tirs lliures certificarien la segona victòria del BAXI Manresa a la Basketball Champions League.