El BAXI Manresa lluita contra els elements però cau amb el Baskonia

Marcador massa ampli per la feina feta pels jugadors de Peñarroya, que acaben caient per 66 a 82. Lalanne 15 punts, Lundberg 13 i Toolson 11.

Diumenge 6 de Gener de 2019 a les 21:33

66 BAXI Manresa | Lundberg 13, Toolson 11, Tomàs 6, Dragovic 2 i Lalanne 15; Fisher 2, Lukovic, Jou 3, Sima 8 i Muñoz 6.

82 Kirolbet Baskonia | Huertas 4, Janning 8, Shields 2, Voigtmann 15 i Poirier 18; Penava, Vildoza 7, Diop 10, Hilliard 18.

Parciales: 16-20, 16-18; 18-16 i 16-28.

Tot i aguantar fins ben entrat el darrer quart, no va poder ser. No hi va poder haver un altre final de cara o creu amb el Baskonia. Massa elements en contra per poder guanyar un equip que va ser superior, sobretot en el darrer quart. Lalanne anotava 15 punts, mentre que Lundberg en feia 13 i Toolson, 11. El Nou Congost es va enfadar molt amb les decisions arbitrals.

El partit començava amb molta defensa, i intensitat per part dels dos conjunts, tot i que liderava el marcador el Baskonia en tot moment. Els bascos sabien que els del ages anaven curts d’efectius a la pintura i ho van aprofitar, però Iffe anotava des del triple per mantenir l’equip endollat. En el primer quart tenien avantatge els visitants, 4 punts.

El segon període començava amb una bomba del debutant Fisher, i amb els primers errors des dels tirs lliures per part de Dragovic (l’equip en convertiria només 13 de 22). Els visitants van tenir dues jugades amb addicional i s’escapaven 22-31, però les bones accions de Lundberg reduïen distàncies i arribava la mitja part amb 32-38.

El tercer temps va ser el millor dels manresans, amb un parcial favorable de 18 a 16 i grans moments de l’americà Ryan Toolson, amb 2 triples consecutius i robans pilotes. Lalanne i Lundberg no afinaven des dels tirs lliures i l’equip es quedava amb 41 punts. Demanava minut Peñarroya i bullia el Congost, a 2 punts del rival. Tot s’hauria de resoldre en el darrer quart.

Iffe anotava un triple per començar la recta final, la remuntada era ja un fet amb el triple de Toolson a 8 minuts pel final. Però aquests minuts serien massa llargs. Se sortia de dins un ganxo de Sima, i entrava el triple dels visitants. El Nou Congost protestava molt als àrbitres, i els bascos gestionaven bé el final de partit per aconseguir una diferència que no feia justícia al que s’havia vist al parquet.

Joan Peñarroya deia en acabar el partit que «afrontàvem un partit amb un rival important però amb baixes, i amb caràcter dels equips de Baskonia i de Perasovic; han jugat un partit seriós sense relaxar-se; hem començat tous en defensa; hem provocat pèrdues però no hem pogut completar-les amb punts en contraatac; hem ajustat bé en el tercer quart, ha estat el nostre millor tercer quart; hem tingut diverses situacions per empatar o posar-nos per davant».