menu
Un BAXI Manresa heroic guanya també a la pista d’Obradoiro
Un BAXI Manresa heroic guanya també a la pista d’Obradoiro
Un BAXI Manresa heroic guanya també a la pista d’Obradoiro

Un BAXI Manresa heroic guanya també a la pista d’Obradoiro

Amb un equip ple de baixes, Ryan Toolson anota 29 punts, i l’equip aconsegueix una victòria de molt mèrit, el dia que Yankuba Sima debuta a la Lliga Endesa.

Diumenge 23 de Desembre de 2018 a les 21:27

90 Monbus Obradoiro | Sàbat 3, Vasileiadis 26, Singler 17, Brondziansky 11 i Llovet 17; Simons, Obst 3, De Zeeuw 7, Spires, Navarro, Hlinason 3 i Pozas 3.

97 BAXI Manresa | Renfroe 9, Toolson 29, Tomàs 8, Lalanne 13, Dragovic 9; Lukovic, Jou 6, Lundberg 14, Sima 4, Muñoz 5 i Efambé.

Parcials: 30-27, 20-19, 24-29 i 16-22.

El BAXI Manresa va disfressar-se de grup de superherois aquest diumenge a la tarda al Fontes do Sar. Victòria en condicions dolentes per l’equip, que arribava amb un munt de baixes (Doellman, Gintvainis, Sakho…) i un jugador acabat d’arribar i que debutava a la lliga, Yankuba Sima. Tot i això, un partit vibrant va donar la vuitena victòria a l’equip. 

El partit començava igualat a Santiago, ple d’alternatives, i amb un Dragovic molt insporat al triple, amb 3 de 3 llançaments inicials, que donava avantatge al BAXI Manresa. A l’altra banda, però, la inspiraciód el grec Vasileiadis capgirava el marcador. La igualtat regnava i regnaria en la primera part.

En el segon quart els locals s’imposaven per un punt en el parcial, i entraven a escena homes poc habituals com Guillem Jou, autor de 6 punts, i el gironí Yankuba Sima, que donava mostres de la lluita que és capaç d’oferir a l’equip.Dues faltes sobre els triples de Jou i Tomàs permetien mantenir el ritme anotador de Vasileiadis.

En la segona meitat, el partit seguia sent igualat però els parcials tijndrien tots un marcador favorable al BAXI Manresa. Els millors minuts dels locals els donaven un avantatge de 12 punts, i quan semblava que podien trencar el partit va aparèixer Ryan Toolson, amb 19 punts consecutius per capgirar el marcador. Semblava que no era capaç de fallar.

Un punt d’avantatge a l’inici del darrer quart, on va despertar l’equip amb una esmaixada de Sima, espectacular, i un posterior contraatac culminat per Lundberg, brillant en els darrers minuts. Control del partit en els moments calents, El triple en els darrers segons de Vasileiadis no espantavaels del Bages, que acabarien el partit amb un contraatac i esmaixada de Lundberg. Una victòria valuosíssima que confirma l’equip a les primeres posicions.

Joan Peñarroya deia a la sala de premsa que “muy contentos por conseguir este resultado, como entrenador por la forma y mentalidad del equipo; veníamos de una semana muy complicada, con malas noticias cada día; ellos empiezan con un Vasileiadis espectacular que no hemos sabido frenar; teníamos claro que no nos teníamos que descomponer, y cuando peor lo teníamos hemos tenido un buen momento donde aparece la racha de Toolson, que hace un festival, pero nuestra defensa permite esta racha; creo que hemos controlado bastante bien el final de partido; Yankuba Sima ha debutado jugando 20 minutos”.