El BAXI Manresa fa vibrar el Congost amb la quarta victòria

Primer partit guanyat a casa pels homes de Joan Peñarroya, que liderats per Renfroe (17 punts), i amb Lalanne, Toolson i Muñoz com a escuders (15, 13 i 13 punts) fan embogir d’alegria Manresa.

Diumenge 4 de Novembre de 2018 a les 20:45
86 BAXI Manresa | Renfroe 17, Toolson 13, Tomàs 6, Doellman 8 i Lalanne 15; Lundberg 2, Sakho 9, Muñoz 13, Gintvainis 3 i Dragovic.

79 Herbalife Gran Canaria | Hannah 19, Strawberry 10, Rabaseda 7, Tillie 5 i Pasecniks 1; Oliver, Eriksson 10, Balvin 7, Báez 11, Paulí, Evans 5, Fischer 4.

Parcials: 19-21, 21-16, 23-25 i 23-17.

El Nou Congost ja ha tastat la victòria aquesta temporada. Nit rodona a Manresa: retorn de Doellman, victòria a un equip d’Eurolliga i ambientàs vibrant. Renfroe (17 punts, 3 rebots i 7 assistències) decanta un partit on va destacar Muñoz en els minuts finals (13 punts totals) i amb bona feina de Lalanne a la pintura (15 punts) i Tiolson des de fora (13). Quarta victòria per situar-se en una zona més que noble de la classificació.

El partit va tenir fins a 17 alternances al marcador, i el BAXI Manresa va haver de treballar des de l’inici, on Renfroe i Lalanne combinaven per al primer forat, 10-4, però s’entonava a l’altra banda Hannah, que va fer un gran partit. Mol celebrat va ser el primer triple de Doellman, que s’estrenava a la lliga amb un llançament llunyà. Eriksson donava avantatge als visitants abans del primer quart.

En el segon període, domini local que va permetre marxar als vestidors amb un lleuger avantatge. Esmaixava Sakho, i dos triples de Renfroe i Gintvainis seguien donant alternatives al partit. Un triple de Toolson i una esmaixada de Lalanne mantenien el Manresa al davant, i tancava el marcador un tir lliure abans de la mitja part de l’haitià, que anir va dominar a la pintura.

En el tercer quart, de nou igualtat: Partit travat a l’inici, desencallat per Renfroe amb un triple al contraatac, i després ben treballat amb els rebots ofensius de Pere Tomàs. Els canaris vivien dels tirs lliures, i apareixia a 1:00 per acabar el 3r quart Muñoz, amb un triple per respondre’n un de Tillie. Toolson capgirava el marcador a falta de 4 segons per arribar als 30 minuts, tot quedava per resoldre.

Muñoz seguiria en estat de gràcia al darrer quart, amb un parell de jugades dignes d’emmarcar: primer un triple, després un pas enrere desempallegant-se del defensor, i més tard un altre triple que pràcticament rematava el partit. Just en la jugada anterior, a 1:30 per acabar, Doellman posava el seu segell amb un 2 més 1 celebradíssim. Acabava el partit, esclatava d’alegria el Nou Congost, que ja ha vist una de les 4 victòries que situen el BAXI Manresa provisionalment en setena plaça.

Joan Peñarroya deia a la roda de premsa que «estic molt content perquè la nostra gent merexia viure una victòria, teníem el deute d’oferir-los una victòria; ha estat un partit que penso que l’afrontem bé, amb situacions que havíem parlat d’estar preparats pel seu rebot ofensiu, i hem evitat les situacions a camp obert del seu joc; hem tingut moltes pèrdues en primera línia de passada, que els ha mantingut competint fins al final del partit; en aquesta lliga cada partit és una lluita, aquesta jonada hem vist com és aquesta Lliga Endesa, on han perdut Barça, Madrid, Unicaja i Gran Canària».