El BAXI Manresa cau a Fuenlabrada en un duel molt igualat

Tres parcials empatats i només l’inicial amb diferència de 5 punts. Toolson i Doellman van liderar l’anotació manresana, però en el tram final no es va poder capgirar el marcador.

Diumenge 9 de Desembre de 2018 a les 15:43

94 Montakit Fuenlabrada | Bellas 10, Cruz 28, Eyenga 13, Vene 14 i González; Rupnik, Garcia 10, Llorca 4, Nogueira 3, Ehigiator, Clark 8 i O’Leary 4.

89 BAXI Manresa | Renfroe 7, Toolson 19, Tomàs 5, Doellman 16 i Lalanne 10; Lukovic, Jou, Lundberg 5, Sakho 13, Gintvainis 4,Dragovic 3 i Muñoz 7.

Parcials: 31-26, 15-15, 26-26 i 22-22.

El BAXI Manresa no va poder culminar la visita a Fuenlabrada amb la tercera victòria consecutiva. Derrota en un partit ajustat en tot moment, amb només un període desequilibrat, el primer. Els de Peñarroya no van poder capgirar el marcador en el darrer període, però el partit va ser sòlid i lluitat fins el darrer moment. Toolson amb 19 punts i Doellman amb 16 van liderar l’estadística visitant.

El partit començava amb un encert espectacular a les dues bandes. Vene, que debutava jugant d’inicial amb el Fuenlabrada, responia al triple inicial de Toolson amb un altre encert. Empat a 6, empat a 10, i els locals obrien, a través d’un gran encert i Paco Cruz, un forat de 5 punts que s’igualaria i es capgiraria amb 3 tirs lliures de Pere Tomàs (21-22). Un parell de cistelles condemnaven els errors del BAXI Manresa al final del primer període.

Les primeres cistelles del segon període arribaven des de la pintura: Sakho i Lalanne, amb una jugada amb addicional, no permetia que els madrilenys marxéssin. Una antiesportiva de Cady Lalanne permetia als locals tornar-se a distanciar, però Toolson i Doellman evitaven mals majors al marcador. El BAXI Manresa seguia ficat de ple en el partit.

La segona meitat començava amb encert de Toolson, però eren els millors moments del Fuenlabrada, que s’escapava a 11 punts. Mica en mica, però, Renfroe, Sakho des de sota, i Lundberg amb 5 punts consecutius deixaven el partit tal com estava, amb 5 punts.

En el darrer quart, es van tornar a igualar parcials, tot i que el Manresa va errar alguns tirs lliures en el tram final, i es van permetre massa segones oportunitats en el rebot defensiu. La recta final del partit va tenir molts llançaments de tir lliure, i aquí es va acabar de definir el marcador, amb una darrera oportunitat de Justin Doellman des del triple, on no es va poder forçar la pròrroga.

Joan Peñarroya deia al final del partit que “han tingut el control durant la majoria del partit, tot i que hem entrat en el darrer quart amb opcions; crec que hem començat malament, no és la idea que teníem, els hem deixat jugar massa fàcil, ens castiguen amb els triples; en els dos primers períodes perdem la lluita al rebot, podríem haver estat millors en algunes situacions de responsabilitat individual”.