menu
El BAXI Manresa comença a casa un Top16 de la BCL que promet emocions
El BAXI Manresa comença a casa un Top16 de la BCL que promet emocions
El BAXI Manresa comença a casa un Top16 de la BCL que promet emocions

El BAXI Manresa comença a casa un Top16 de la BCL que promet emocions

Comença la segona 'lligueta' al Congost davant el Rytas Vilnius (dimarts a les 21:00). Waczynski, amb una lesió al peu dret, és dubte per al partit. Geben i Robinson seran inscrits i podran debutar.

Dilluns 23 de Gener de 2023 a les 16:36

El BAXI Manresa ha aconseguit superar una temporada més la primera fase de la Basketball Champions League i ja és entre els 16 millors. Comença una nova lligueta de 4 equips i el primer contrincant és el Lietuvos Rytas lituà. El BAXI Manresa no sap si Adam Waczynski podrà actuar, ja que es va fer mal en el darrer partit de lliga.

Comença una nova fase i els rivals pugen de nivell. S'esperen grans partits en aquesta fase del Top 16 de la Basketball Champions League, i el primer que arriba al Nou Congost és el Lietuvos Rytas. El BAXI Manresa no podrà comptar amb Waczynski, que es va lesionar en el darrer partit, però sí que comptarà amb les inscripcions de Martinas Geben i Devin Robinson.

Els lituans són un equip històric del continent. Han estat campions de l'Eurocup en 2 ocasions i han tingut a les seves files homes com Jasikevicius, Valanciunas o Laprovittola. En l'equip actual destaca el base Marcus Foster, líder estadístic de l'equip. Els de la capital lituana van superar en el Play-in el PAOK grec en 3 partits.

Parlaven abans d'aquest partit el capità Guillem Jou i el pivot Martinas Geben. Jou excplicava que «hem de fer 'reset', comencem de zero a la competició; ells tenen bons jugadors d'1 contra 1, és un equip complert; juguem a casa i això sempre anima, tant de bo poguéssim jugar-hi tots els partits». Geben, per altra banda, deia que «el nivell del Top 16 serà alt; per al partit de demà, cal que ens centrem ens nosaltres, tot i que sabem algunes coses que ells faran en defensa i en atac; la nostra gent ens dóna suport i això és gratificant; estic content que tothom m'hagi acceptat amb els braços oberts i espero donar el meu nivell més alt».