Treballada victòria del BAXI Manresa per encetar el Top16 davant el Rytas Vilnius

Els bagencs van dominar el partit des del segon quart i van exhibir un gran joc col·lectiu. Devin Robinson, novament el més destacat dels locals.

Dimarts 24 de Gener de 2023 a les 23:13

82 BAXI Manresa I Dani Pérez 2, Harding 14, Sagnia, Steinbergs 16 i Geben 8; Badio 5, Robinson 18, Jou 4, Ferrari 12 i Vaulet 3

69 Rytas Vilnius I Fridriksson 12, Foster 25, Normantas 8, Williams 8 i Echodas 6; Lekunas, Radzevicius 3, Uleckas, Kairys, Masiulis 5 i Varadi 2

Parcials: 19-19, 26-18, 18-12, 19-20

El BAXI Manresa va iniciar amb bon peu la segona fase de la Basketball Champions League, amb un meritori triomf al Nou Congost contra el Rytas Vilnius lituà (82-69). Els bagencs, que van mostrar un gran joc coral, van controlar el partit des del segon quart.

Els visitants van fer una millor sortida i ràpidament van agafar set punts d'avantatge en l'electrònic (6-13). No obstant, els vermells no van trigar a reaccionar i, liderats per un Jou que va capturar set rebots només en el primer quart, van aconseguir empatar a 19 al final del parcial.

En el segon els jugadors dirigits per Pedro Martínez es van fer amb el domini del marcador i van exhibir moments de gran joc col·lectiu que van fer gaudir l'afició present al Nou Congost. Van agafar un màxim d'onze punts de diferència, que es van veure reduïts a vuit al descans (45-37).

Tornant dels vestidors els locals van anotar vuit punts consecutius i van ampliar la renda fins els setze punts (53-37). A partir d'aquí van saber administrar un marge important durant tot el tercer quart, que van tancar catorze punts per sobre en l'electrònic (63-49).

En els deu darrers minuts, els bagencs van tenir moments en els quals els costava anotar, però el seu gran nivell defensiu els va permetre resistir els atacs dels lituans i assegurar una victòria que no va perillar en cap moment.

El proper diumenge a partir de les 12:30 el BAXI Manresa tornarà a jugar al Nou Congost. En aquesta ocasió rebrà la visita d'un dels millors equips d'Europa, un Real Madrid que és el líder de la Lliga Endesa.