Festa final al Nou Congost i 12a victòria del BAXI Manresa

Afició i equip s'uneixen per dominar de principi a final el Gran Canaria. Badio va destacar en un partit en què tots els jugadors bagencs van anotar.

Dimecres 24 de Maig de 2023 a les 22:42

105 BAXI Manresa I Dani Pérez 8, Harding 15, Jou 5, Robinson 10, Geben 4; Badio 24, Dani Garcia 7, Steinbergs 6, Sagnia 10, Olumuyiwa 4 i Vaulet 12

75 Gran Canaria I Albicy 2, Slaughter 2, Brussino 8, Shurna 8 i Diop 8; Inglis 11, Balcerowski 11, Benite 9, Salvó 1, Mutaf 7, Nikolic 2 i Stevic 6

Parcials: 22-17, 26-13, 29-24, 28-21

El BAXI Manresa va tancar el curs 2022-2023 de la millor manera possible, amb una clara victòria contra un gran equip, el Gran Canaria, al qual va dominar des del principi. Els bagencs, que van fer un partit molt coral en què tots els jugadors van anotar, van tenir en Badio el seu home més destacat.

Els vermells van iniciar el duel molt endollats i van clavar tres triples en els primers minuts, fet que els va permetre agafar una primera renda de set punts (9-2). Seguidament va arribar una fase de desencert local, i els canaris ho van aprofitar per capgirar el marcador. Va ser un miratge, ja que els manresans es van recuperar ràpidament i van tornar a agafar el control del matx (22-17).

En el segon quart el conjunt dirigit per Pedro Martínez va sortir amb molta força i va clavar un contundent parcial de 15-2 que els va permetre marxar en l'electrònic de fins a 23 punts. L'afició del Nou Congost gaudia amb el seu equip, que marxava al descans amb una renda còmoda (48-30).

Tornant dels vestidors els manresans van seguir dominant clarament el seu poderós rival, i ho feien amb un joc molt coral, amb tots els jugadors anotant. Al final del tercer quart, el partit ja estava molt ben encarrilat (77-54).

En els deu darrers minuts no hi va haver massa història, i els jugadors del BAXI Manresa, liderats per un gran Badio, van seguir donant alegries a uns aficionats que van poder acomiadar la temporada amb un triomf contundent davant un rival que disputarà els play-off pel títol.