El BAXI Manresa s'emporta un duel vibrant amb el Granada

Els bagencs, novament amb un joc molt coral, van dominar des del primer quart i van saber resistir la reacció final dels andalusos per endur-se un triomf que li permet fer un pas important en la lluita per la permanència a la Lliga Endesa.

Diumenge 16 de Abril de 2023 a les 19:41

86 BAXI Manresa I Dani Pérez 4, Harding 18, Jou 5, Robinson 21 i Olumuyiwa 7; Badio 15, Waczynski 3, Dani Garcia 3, Steinbergs 2, Ferrari 2, Vaulet 2 i Geben 4

77 Coviran Granada I Renfroe 7, Christian Díaz, Tomàs 4, Maye 14 i Ndoye 9; Bropleh 17, Niang 4, Costa 14, Iriarte, Caicedo 8 i Jacobo Díaz

Parcials: 27-23, 24-13, 15-15, 20-26

El BAXI Manresa continua fent-se fort al Nou Congost, on va aconseguir la vuitena victòria del curs a la Lliga Endesa després de superar un Coviran Granada que va posar en problemes els bagencs fins el final (86-77). El conjunt dirigit per Pedro Martínez, que va manar en el marcador des del primer quart, va tornar a exhibir un joc molt coral, amb els dotze jugadors anotant.

En els primers instants el duel era molt igualat, i els dos equips s'intercanviaven els lideratges en el marcador. Les esmaixades de Robinson contrarestaven els triples de l'exmanresà Maye. En el tram final del quart inicial els vermells van ser millors i van obtenir quatre punts de renda (27-23).

En el segon Harding i Robinson van liderar uns locals que van clavar un parcial de 13-0 i van assolir una màxima diferència de divuit punts (51-33) davant un rival que sumava principalment des del tir lliure i només va anotar tres cistelles en joc. Al descans, els bagencs manaven clarament (51-36).

Tornant dels vestidors el joc tornava a ser anivellat, i això permetia els manresans mantenir sense problemes una distància important. Els andalusos anotaven sis punts consecutius abans que Waczynski, el darrer jugador dels vermells que faltava per anotar, clavés el seu primer triple. Al final del tercer quart, els locals tenien el matx molt ben encarat (66-51).

En els deu darrers minuts el Granada no es va rendir, es va situar a només tres punts després d'un triple de Bropleh i va posar la por al cos dels aficionats presents al Nou Congost (71-68). Seguidament els bagencs van reaccionar amb quatre punts seguits de Robinson i es van mostrar sòlids per assegurar un nou triomf a la Lliga Endesa.

Dimecres a partir de les 20:30 el BAXI Manresa disputarà el tercer i definitiu partit de l'eliminatòria de quarts de final de la Basketball Champions League a la complicada pista del Lenovo Tenerife.