El BAXI Manresa cau a la pista de l'Obradoiro després d'una pròrroga

Els bagencs van dominar gran part del partit, però no el van poder rematar i van acabar perdent en el frec a frec final dels cinc minuts extres. Martinas Geben, el més destacat dels vermells.

Dimecres 4 de Gener de 2023 a les 23:35

104 Monbus Obradoiro I Westermann 5, Robertson 28, Thomas Scrubb 9, Suárez i Blazevic 6; Vicedo 16, Zurbriggen, Phil Scrubb 20, Guerrero 12 i Muñoz 8

99 BAXI Manresa I Ferrari 9, Jou 13, Waczynski 11, Vaulet 8 i Geben 21; Badio 5, Robinson 16, Tass 2, Steinbergs 2, Sagnia 6 i Dani Pérez 6

Parcials: 21-19, 21-30, 28-23, 21-19, 13-8

El BAXI Manresa va tenir molt a prop la quarta victòria de la temporada a la Lliga Endesa, però no va poder rematar la feina i va acabar caient a la pròrroga a la complicada pista del Monbus Obradoiro, que arribava al partit en una bona dinàmica de resultats (104-99).

El conjunt dirigit per Pedro Martínez va fer un gran inici de partit, amb un parcial inicial de 3-11. No obstant, els locals no van tardar a reaccionar i, liderats per un Robertson molt encertat, van capgirar el marcador i van tancar el primer quart amb dos punts de renda (21-19).

El segon es va posar en marxa amb intercanvi de cistelles, i posteriorment els gallecs van clavar un parcial de 9-0 que va obligar el tècnic dels manresans a aturar el partit (32-26). Tot seguit, dos triples seguits de Dani Pérez van ser el preludi de la remuntada dels bagencs, que van assolir un marge de set punts a la mitja part del duel (42-49).

Tornant dels vestidors, els jugadors de Moncho Fernández, liderats per Vicedo, van sortir entonats i van igualar el partit de seguida. Seguidament es va entrar en una fase de molta igualtat, en què cap dels dos equips podia escapar-se. Al final del tercer quart, els vermells manaven per dos punts (70-72).

En els deu darrers minuts, els manresans no van perdre el control de l'electrònic, però tampoc van poder obrir un forat definitiu. Quan faltaven menys de dos minuts pel final, un triple de Ferrari va situar el 85-91, però els locals no es van rendir i van forçar la pròrroga des del tir lliure, ja que el darrer atac visitant no va fructificar. En aquesta es va viure un frec a frec final d'infart, en el qual els gallecs van estar més encertats i van quedar-se amb el triomf.

El proper partit del BAXI Manresa serà diumenge a partir de les 17:00 al Nou Congost, quan rebrà la visita d'un rival directe, el Casademont Zaragoza.