El BAXI Manresa cau després d'una pròrroga amb l'Unicaja

La moneda cau de la banda malaguenya en un partit ben competit pels vermells, que troben en Robinson, Steinbergs i Dani Pérez els homes més inspirats.

Dissabte 21 de Gener de 2023 a les 23:18

94 BAXI Manresa I Dani Pérez 12, Ferrari 9, Jou 9, Robinson 19 i Geben 10; Waczynski 2, Harding 13, Dani Garcia, Steinbergs 12, Sagnia i Vaulet 8

98 Unicaja I Díaz 3, Carter 9, Barreiro 2, Thomas 3 i Kravish 8; Osetkowski 10, Ejim 4, Kalinoski 20, Djedovic 14, Perry 21 i Sima 4

Parcials: 31-20, 15-31, 21-18, 19-17, 8-12

El BAXI Manresa va ser a punt de tombar un dels grans equips de la Lliga Endesa, un Unicaja que va necessitar la pròrroga per acabar amb la resistència d'uns bagencs cada cop més competitius (94-98). Després d'una primera meitat amb un quart dominat per cada equip, en la segona el joc va ser més igualat, i el millor encert en el tram decisiu va donar el triomf als visitants.

Els jugadors dirigits per Pedro Martínez van sortir amb més encert i ràpidament es van enfilar fins els tretze punts de diferència (20-7), un fet que va obligar Ibon Navarro a demanar temps mort. No obstant, els vermells no van abaixar el ritme i, exhibint un gran joc coral, van tancar el primer quart amb onze punts de renda gràcies a un triple final de Ferrari (31-20).

En el segon, els malaguenys van reaccionar i, liderats per Perry, van clavar un parcial de 0-13 que els va permetre empatar a 33. Tot seguit es va entrar en una fase d'igualtat i intercanvi de cistelles, i posteriorment dos triples consecutius van permetre els visitants obtenir cinc punts de marge al descans (46-51).

Tornant dels vestidors el joc va ser molt anivellat, i ambdós equips s'anaven intercanviant els lideratges en el marcador. Cap d'ells aconseguia obrir forat, i es va tancar el tercer quart amb dos punts de diferència pels andalusos (67-69). Per tant, tot s'havia de decidir en els darrers deu minuts.

En aquests, l'Unicaja va intentar escapar-se (72-80), però els manresans van reaccionar ràpid. En el frec a frec final semblava que un triple de Kalinoski donaria el triomf als visitants, però un tir lliure anotat per Dani Pérez va dur el partit a la pròrroga (86-86). En aquesta, els malaguenys van estar més encertats i es van endur el triomf davant uns bagencs que ho van intentar fins els darrers segons.

El proper dimarts a partir de les 21:00 el BAXI Manresa iniciarà el seu camí a la segona fase de la Basketball Champions League, i ho farà al Nou Congost davant el Rytas Vilnius lituà.