Dolça derrota del BAXI Manresa que torna a ser entre els 8 millors de la BCL

Tot i perdre per la mínima a la pista del Rytas Vilnius, els bagencs jugaran els play-off per accedir a la Final Four de la competició europea.

Dimecres 22 de Març de 2023 a les 21:13

96 Rytas Vilnius I Fridriksson 14, Foster 27, Radzevicius 5, Masiulis 7 i Kairys 6; McCullum 7, Normantas 10, Gorham 3, Uleckas, Echodas 12 i Varadi 5

95 BAXI Manresa I Dani Pérez 11, Harding 23, Jou 9, Robinson 22 i Geben 4; Badio 7, Waczynski 8, Dani Garcia, Steinbergs 1, Ferrari 2, Olumuyiwa 6 i Vaulet 2

Parcials: 23-22, 21-30, 30-18, 22-25

El BAXI Manresa serà divendres al sorteig dels quarts de final de la Basketball Champions League. Els bagencs van caure per només un sol punt de diferència a la complicada pista del Rytas Vilnius lituà (96-95), un fet que els va permetre mantenir el bàsquet average particular favorable i obtenir el bitllet per ser entre els vuit millors equips de la competició.

Els jugadors dirigits per Pedro Martínez van sortir millor que el seu rival i van clavar un parcial inicial de 3-11. Tot seguit es va entrar en una fase d'intercanvi de cistelles, on els atacs s'imposaven clarament a les defenses. Posteriorment els locals van reaccionar i van remuntar al final del primer quart (23-22).

En el segon, dos triples consecutius van fer que els lituans es situessin quatre punts per sobre (32-28). Després d'uns instants amb un ritme de joc molt alt i alternatives en el marcador, els visitants van poder obrir un forat de vuit punts al descans gràcies a una safata sobre la botzina de Dani Pérez (44-52).

En la segona meitat, els locals van fer una bona sortida i van empatar ràpidament el duel (56-56). Entre Robinson i Harding tornaven a donar avantatge al seu equip, però llavors va arribar un contundent parcial de 13-0 que situava els lituans vuit punts per sobre, a un pas de la classificació. Dues cistelles de Olumuyiwa van permetre els manresans retallar distàncies al final del tercer quart (74-70).

En els deu darrers minuts els locals, que no es van rendir en cap moment, van ampliar la diferència fins els catorze punts (86-72). D'aquesta manera, el bitllet pels quarts de final s'havia de decidir en uns últims minuts de molta tensió. En aquests els bagencs no es van posar nerviosos i van segellar la seva classificació. A més, els intents de remuntada a la desesperada del rival els van permetre retallar la distància des del tir lliure i acabar perdent per la mínima.

Dissabte a partir de les 18:00 el BAXI Manresa té un nou compromís a la Lliga Endesa. En aquesta ocasió l'equip visitarà Fontajau per enfrontar-se a un Bàsquet Girona liderat per Marc Gasol.