El BAXI Manresa s'estrena a la BCL amb una victòria lluitada a Limoges

Els bagencs van capgirar el partit al darrer quart i posteriorment van mostrar-se sòlids per iniciar amb bon peu la competició europea.

Dimarts 4 de Octubre de 2022 a les 23:20

73 Limoges CSP I Clark, Lang 19, Hawkins 9, Rodriguez 12 i Yeguete; Graves 9, Wojchiechowski, Ugolin, Schilling 10 i Govens 14

76 BAXI Manresa I Dani Pérez 10, Harding 16, Valtonen 4, Vaulet 6 i Hamilton 10; Badio 3, Bortolani 13, Tyson Pérez 9, Dani Garcia 3, Steinbergs i Lee 2

Parcials: 22-16, 16-19, 16-16, 19-25

El BAXI Manresa va iniciar l'edició d'enguany de la Basketball Champions League amb una meritòria victòria a la complicada pista del Limoges CSP francès (73-76). Els bagencs van anar per darrere durant gran part del duel, però el van poder capgirar en el darrer tram.

Els vermells es van fer amb el comandament de l'electrònic a l'inici, amb rendes de fins a cinc punts. No obstant, en els dos darrers minuts del primer quart es van encallar en atac, i els francesos ho van aprofitar per capgirar el resultat i agafar sis punts de renda (22-16).

En el segon, seguien sent els locals qui manaven en el marcador, però els jugadors dirigits per Pedro Martínez se seguien mantenint a prop, i es van arribar a situar a un sol punt amb un triple anotat per Dani Pérez (28-27). A la mitja part de l'enfrontament, tres punts de marge pels gals (38-35).

En la segona meitat les pèrdues de pilota penalitzaven uns visitants que s'acostaven gràcies a cinc punts seguits de Tyson Pérez però no aconseguien posar-se per davant. Al final del tercer quart, novament tres punts d'avantatge pel Limoges (54-51) i, per tant, tot per decidir.

En els deu darrers minuts els manresans van sortir més endollats que el seu rival i, gràcies a un parcial acumulat de 0-12 van agafar cinc punts de diferència (54-59). A partir d'aquí van poder controlar les escomeses dels francesos i van segellar la victòria gràcies a dos tirs lliures convertits per Bortolani, ja que el darrer triple dels locals no va entrar.

Dissabte vinent, a les 18:00, el BAXI Manresa jugarà el tercer partit consecutiu com a visitant. Serà a la pista del Real Betis Baloncesto, en un matx corresponent a la tercera jornada de la Lliga Endesa.