El BAXI Manresa s'endú el duel contra la Penya en un Congost entregat

Els manresans van portar en tot moment la iniciativa del xoc, però van acabar patint a l'últim minut. Thomasson, amb 25 punts i 30 de valoració, l'home local més destacat.

Dissabte 9 de Abril de 2022 a les 23:27

95 BAXI Manresa I Dani Pérez 9, Thomasson 25, Vaulet 9, Moneke 12 i Bako 8; Francisco 6, Steinbergs 5, Rafa Martínez, Valtonen 5, Maye 12 i Sima 4.

91 Joventut Badalona I Vives 2, Ribas 12, Parra 14, Willis 5 i Birgander 6; Busquets, Brodziansky 4, Ventura, Feliz 28 i Tomic 20.

Parcials: 23-10, 26-24, 22-24, 24-33

El BAXI Manresa va aconseguir un nou triomf al fortí del Congost (95-91), aquest cop la víctima va ser la Penya. Els bagencs van sortir inspiradíssims i van tancar un primer parcial amb una renda a favor de 13 punts. Els visitants no van poder donar rèplica fins el darrer parcial, però la reacció va arribar massa tard i la victòria es va quedar en un Nou Congost de gala.

L'inici de partit va ser molt similar al del passat dimarts davant l'Unicaja: els vermells es van mostrar molt intensos i van provocar diverses pèrdues de pilota dels badalonins. Això es va traduir en un parcial inicial de 16-0. Tot seguit, els visitants van començar a veure cistella i van retallar fins el 23-10 del final del primer quart.

En el segon, el joc va ser més anivellat, i això afavoria els interessos dels locals, que mantenien el seu encert i, en conseqüència, una renda important en el marcador a la mitja part de l'enfrontament (49-34).

En la segona meitat els homes de Carles Duran van sortir millor i es van acostar en l'electrònic, però els de Pedro Martínez es van mantenir sòlids, amb un marge al voltant dels deu punts. Al final del tercer quart, els manresans manaven per tretze (71-58).

En els deu darrers minuts, Andrés Feliz, amb 17 punts, impulsava els seus a lluitar pel partit fins al final. En els moments decisius, el pols no els hi va tremolar ni a Thomasson ni a Dani Pérez en els tirs lliures per mantenir l'avantatge i signar la divuitena victòria en lliga.

El proper partit del BAXI Manresa serà el dimarts vinent al Martín Carpena de Màlaga (20:30) en el segon matx dels quarts de final de la BCL.