El BAXI Manresa planta cara fins el final davant un València més encertat

Els bagencs, tot i no tenir un bon dia en el tir, van saber competir a la pista del seu potent rival, que no va poder respirar tranquil fins els darrers segons. Moneke, amb 24 punts i 8 rebots, va ser el líder estadístic.

Dilluns 14 de Març de 2022 a les 23:12

90 Valencia Basket I Hermannsson 19, Puerto 6, López-Arostegui 5, Pradilla 8 i Dubljevic 14; Dimitrijevic 3, Prepelic 7, Ferrando, Tobey 6, Rivero 12 i Labeyrie 10

85 BAXI Manresa I Dani Pérez 7, Rafa Martínez, Vaulet 8, Maye 5 i Sima 10; Francisco 11, Dani Garcia, Moneke 24, Steinbergs 2, Valtonen 2, Bako 4 i Thomasson 12

Parcials: 22-18, 28-28, 16-15, 24-24

El BAXI Manresa va tornar a fer un partit molt seriós a la pista d'un dels conjunts més potents de la Lliga Endesa, un Valencia Basket que va haver de suar per tombar uns bagencs que, liderats per Moneke, van plantar cara fins als darrers compassos (90-85).

Els jugadors de Pedro Martínez van iniciar el duel molt desencertats en el tir, especialment des de la llarga distància, però gràcies a un Moneke inspirat (12 punts i 4 rebots en el període) es van mantenir a prop d'uns locals més afinats al final del primer quart (22-18).

En el segon, els homes de Peñarroya van incrementar encara més la seva eficàcia en el llançament (van anotar els 6 tirs de dos intentats i 5 dels 8 triples) i van obrir un forat de 9 punts que una nova ratxa anotadora del nigerià va tornar a deixar en quatre al descans (50-46).

En la segona meitat, els manresans van fer una millor sortida i van arribar a capgirar el marcador, però llavors va tornar a aparèixer el desencert des del triple, que va permetre que els de Peñarroya tornessin a agafar el comandament del duel i tanquessin el tercer quart amb cinc punts de marge (66-61).

En els deu darrers minuts, cap dels dos conjunts aconseguia trencar el partit, i amb empat a 75 va aparèixer la figura de Rivero, que va liderar els taronja cap a una petita renda que va acabar sent definitiva.

Cal passar pàgina ràpidament i canviar el xip de la Lliga Endesa pel de la Basketball Champions League, ja que dimecres a partir de les 18:00 el BAXI Manresa visita el Darüssafaka turc en un partit clau per les aspiracions de classificació pels quarts de final de la competició continental.