menu
El BAXI Manresa planta cara fins el final contra un Tenerife molt encertat
El BAXI Manresa planta cara fins el final contra un Tenerife molt encertat
El BAXI Manresa planta cara fins el final contra un Tenerife molt encertat

El BAXI Manresa planta cara fins el final contra un Tenerife molt encertat

Els bagencs, encara sense els seus tres bases, van competir en tot moment davant un rival que va anotar fins a 17 triples. Moneke (25 p, 12 reb i 43 val), el més destacat del duel.

Dissabte 30 de Abril de 2022 a les 20:34

94 Lenovo Tenerife I Huertas 10, Salin 18, Rodríguez, Doornekamp 17 i Shermadini 7; Borg, Fitipaldo 8, Sastre 7, Sulejmanovic, Wiltjer 19 i Guerra 8

83 BAXI Manresa I Naspler 5, Thomasson 16, Valtonen 12, Moneke 25 i Sima 4; Steinbergs, Rafa Martínez 4, Bako 5, Vaulet 6 i Maye 6

Parcials: 30-25, 24-15, 18-21, 22-22

El BAXI Manresa segueix en una situació delicada, sense poder comptar amb cap dels tres bases de la primera plantilla per culpa de les lesions. No obstant, això no els impedeix competir els partits fins el final. Ho van tornar a fer a la complicada pista d'un Lenovo Tenerife (que com els bagencs lluitarà per la BCL a Bilbao) que va estar molt encertat i va anotar fins a 17 triples, fet que els va permetre endur-se la victòria.

A l'inici del duel els atacs es van imposar clarament a les defenses, i els dos equips s'alternaven els lideratges. Els canaris van anotar vuit dels nou triples que van llançar en aquest tram (cinc de Salin i tres de Doornekamp) i van arribar al final del quart amb cinc punts de renda (30-25).

En el segon el ritme del joc va baixar, i als dos equips els costava més anotar. Els homes de Txus Vidorreta, liderats llavors per Wiltjer, seguien entonats des de la llarga distància, i això els va permetre ampliar el marge fins els catorze punts amb els quals es va arribar al descans (54-40).

Tornant dels vestidors el matx va ser més travat, amb unes defenses més fortes. Això va afavorir els jugadors de Pedro Martínez, que van retallar fins a posar-se a només cinc punts. No obstant, dos triples més dels locals els van permetre tornar a obrir forat i tancar el tercer quart amb onze punts d'avantatge (72-61).

En els deu darrers minuts, uns bagencs liderats per Moneke no es van rendir i van situar-se a set, però els illencs es van mantenir sòlids i van sumar un triomf que els assegura disputar els play-off pel títol.

La setmana vinent el BAXI Manresa aparcarà la Lliga Endesa i disputarà la final a quatre de la Basketball Champions League a Bilbao. El rival a semifinals serà el MHP Riesen Ludwigsburg alemany, divendres a les 21:00.