Tot i l'esforç dels del Bages, la Penya s'emporta el derbi català per 68-90.

Dissabte 3 de Desembre de 2022 a les 20:01

68 BAXI Manresa I Dani Pérez 11, Harding 7, Vaulet 8, Caroline 10 i Steinbergs 6; Badio 4, Waczynski 5, Tyson Pérez 11, Jou 1, Dani Garcia, Tass i Ferrari 5

90 Joventut I Feliz 16, Ribas 11, Parra 7, Ellenson 5 i Birgander 13; Kraag, Busquets 8, Guy 13, Ventura, Vives 11, Maronka i Tomic 6

Parcials: 19-27, 18-21, 13-26, 18-16

El BAXI Manresa no va poder aconseguir una nova victòria al Nou Congost, ja que es va veure superat per un Joventut que va anar per davant en el marcador en tot moment (68-90).

Els visitants van iniciar el partit més entonats i van clavar un parcial de 0-10 que va obligar Pedro Martínez a demanar temps mort. A partir d'aquí, els vermells van igualar el joc i no van permetre que els verd-i-negres s'escapessin més en el marcador (19-27 al final del primer quart).

El segon va començar de la mateixa manera que el primer, amb uns badalonins que van anotar set punts consecutius i es van situar quinze punts per sobre (19-34). Tot seguit, el duel es va tornar a anivellar, i es va arribar a la mitja part de l'enfrontament amb onze punts de renda pels de Carles Duran (37-48).

Tornant dels vestidors els bagencs no aconseguien acostar-se en el marcador. Tot el contrari, ja que el Joventut anava encadenant parcials: primer un de 0-6 i llavors un altre de 0-11, aprofitant quatre minuts sense anotació manresana. D'aquesta manera, els visitants van tancar el tercer quart amb el partit molt ben encarrilat (50-74).

Els deu darrers minuts no van tenir massa història, i els verd-i-negres no van tenir dificultats per administrar l'avantatge i endur-se la victòria davant uns bagencs que hi van posar esforç fins el final, però no va ser suficient.

Dimarts a partir de les 20:30 el BAXI Manresa es jugarà el liderat de grup al Nou Congost davant el Limoges CSP, en un matx corresponent a la cinquena jornada de la primera fase de la Basketball Champions League.