El BAXI Manresa domina el Benfica i segueix sense conèixer la derrota a la BCL

Els bagencs van liderar el marcador des del final del quart inicial i no van tenir gaire problemes per mantenir a ratlla l'equip portuguès. Imperial Badio (22 punts i 8 assistències), Vaulet 19p, Lee 11p i 10r

Dimarts 25 de Octubre de 2022 a les 21:18

78 Benfica I Douglas 11, Broussard 13, Almeida 18, Gomes 8 i Carter 6; Barbosa, Ben Romdhane 1, Ellisor 15 i Zirbes 6

97 BAXI Manresa I Dani Pérez 5, Sagnia 2, Valtonen, Vaulet 19 i Lee 11; Badio 22, Waczyński 9, Harding 17, Tyson Pérez 8 i Steinbergs 4

Parcials: 26-32, 23-26, 16-18, 13-21

El BAXI Manresa continua sense conèixer la derrota a la Basketball Champions League, i va sumar la tercera victòria en tres partits a la pista d'un Benfica que també s'havia imposat en els dos anteriors compromisos (78-97). Els bagencs van agafar el comandament del duel al final del primer quart i ja no el van deixar anar fins el final.

El matx es va iniciar amb un ritme frenètic i amb intercanvi de cistelles per part dels dos conjunts. Posteriorment, els vermells van patir dificultats en atac, i els locals ho van aprofitar per obrir una escletxa de sis punts (18-12). Pedro Martínez va demanar temps mort, i poc després Waczyński va debutar amb el BAXI Manresa convertint un triple. Els atacs s'imposaven a les defenses, i els visitants van remuntar per tancar el primer quart sis punts per sobre gràcies a un triple espectacular de Badio des de més enllà del mig del camp (26-32).

En el segon els manresans, liderats per Harding i Badio, no van abaixar el ritme en l'anotació. Es van mostrar molt encertats des del triple i van eixamplar la diferència fins els nou punts amb els quals es va arribar a la mitja part de l'enfrontament (49-58).

En la segona meitat la tònica no va ser gaire diferent, i, en un partit boig, els bagencs continuaven manant sense gaire problemes en l'electrònic. La màxima renda visitant va arribar a ser de 19 punts, però el poc encert davant la defensa zonal plantejada pel rival va provocar que els portuguesos s'acostessin al final del tercer quart (65-76).

En els deu darrers minuts, els vermells no van tenir massa problemes per mantenir a ratlla un adversari que començava a perdre els papers. I és que Carter va protagonitzar una jugada molt lletja, amb una agressió amb un cop de cap a Steinbergs que va provocar la seva desqualificació. Amb un triple final de Dani Pérez, els manresans van assolir un marge final de 19 punts que pot ser important en els possibles empats finals entre els dos equips.

Dissabte, a partir de les 18:00, el BAXI Manresa intentarà fer valer el factor Congost per sumar la segona victòria de la temporada a la Lliga Endesa. El rival serà el Río Breogán, amb vells coneguts com Sergi Garcia o Marko Lukovic.