El BAXI Manresa derrota el Bàsquet Girona en un Nou Congost vibrant

Els bagencs tanquen el 2022 amb un triomf molt important contra un rival directe, en un partit que van dominar a partir del segon quart però que se'ls va complicar als darrers instants. Waczynski i Vaulet, els més destacats dels vermells.

Divendres 30 de Desembre de 2022 a les 23:34

82 BAXI Manresa I Ferrari 10, Jou 3, Waczynski 21, Vaulet 10 i Geben 9; Badio 8, Robinson 11, Steinbergs 1, Sagnia 4 i Dani Pérez 5

79 Bàsquet Girona I Colom 17, Hanzlik 9, Fjellerup 10, Prkacin 2 i Gasol 13; Vila 9, Taylor 11, Figueras 2, Miletic 6, Oriola, Franch i Sorolla

Parcials: 14-23, 22-8, 27-22, 19-26

El BAXI Manresa va tancar el 2022 de la millor manera possible, amb una victòria molt important al Nou Congost davant el Bàsquet Girona, un dels seus rivals directes (82-79). Els bagencs, impulsats per una afició que va omplir el pavelló de gom a gom, van dur la iniciativa a partir del segon quart davant uns gironins que els van dificultar el triomf fins el final.

Després d'un inici complicat per ambdós conjunts, en el qual debutava Robinson a les files dels vermells, els visitants es van fer amb el control del marcador i van obtenir nou punts d'avantatge gràcies a un parcial de 0-7, que va obligar Pedro Martínez a demanar temps mort. No va servir de gaire, ja que no es va poder retallar distàncies al final del primer quart (14-23).

En el segon, Adam Waczynski es va posar l'equip a l'esquena i va liderar la remuntada dels locals, que es van mostrar molt superiors al rival i van arribar a gaudir de vuit punts de renda abans que Hanzlik tanqués la primera meitat amb un triple als darrers segons (36-31).

Tornant dels vestidors, els bagencs es van mostrar sòlids i anaven ampliant el marge, que va arribar a ser de tretze punts després d'una esmaixada de Robinson, que va fer aturar el partit a Aíto García Reneses. Al final del tercer quart, els manresans tenien el duel ben encarat (63-53).

En els deu darrers minuts els gironins no es van rendir i es van arribar a posar a un sol punt al darrer minut, després d'un triple anotat per Gasol (78-77). Posteriorment, Ferrari va anotar dos tirs lliures, i en la jugada següent Fjellerup va anotar de dos després de rebot ofensiu. Tot seguit, Waczynski tampoc fallava des del tir lliure i feia esclatar d'alegria el Nou Congost, ja que el triple a la desesperada de Colom no va trobar cistella.

En el proper partit, el primer del 2023, el BAXI Manresa visitarà la complicada pista del Monbus Obradoiro gallec, el proper dimecres a partir de les 20:30.