Un lluitador BAXI Manresa cau a la pista del Barça

Els manresans van ser millors en diferents trams de partit als culers, però en els moments decisius els locals van tibar d’individualitats per trencar el matx. Al final, derrota (86-74) tot i la lluita i entrega, amb Kravish com a jugador més destacat dels del Bages amb 15 punts.

Diumenge 1 de Març de 2020 a les 14:39

Derrota del conjunt dirigit per Pedro Martínez en un duel amb alts i baixos on no es va tirar la tovallola fins al tram final. Els manresans van recuperar-se d’un mal primer quart en un segon on van aconseguir una ratxa de 6 triples consecutius per capgirar el marcador. Al tercer període, un parcial de 23-12 acabaria sent massa per les esperances bagenques d’endur-se la victòria del Palau blaugrana.

El matx s’iniciava amb un intercanvi de cistelles que afavoria al Barça, molt efectiu en aquest començament. El conjunt blaugrana sumava 17 punts en els primers 5 minuts de joc. Tot i anar a remolc i amb un desavantatge de 12 punts, el BAXI Manresa no perdia el fil del partit i aconseguia retallar la diferència a 8 al final del primer parcial.

Els manresans arrencaven al segon quart basant el seu joc en combinacions que es traduïen en llançaments alliberats i punts. El tir exterior començava a carburar i, gràcies als triples de Pere Tomàs (3 en aquest període), Cvetkovic, Jou i Báez, els bagencs donaven la volta al marcador per primer cop al partit. Un parcial final de 8 a 0 permetien al conjunt dirigit per Svetislav Pesic marxar a vestuaris manant al lluminós per 5 punts.

El Barça sortia a la represa com a l’inici del matx, amb un gran encert que els permetia ampliar la seva renda fins als 11 punts. El temps mort demanat per Pedro Martínez tampoc servia per reactivar els jugadors bagencs. Els manresans acumulaven errors en el llançament i pèrdues de pilota que aprofitaven els blaugranes per escapar-se 16 a sobre al final del tercer període.

El partit entrava al primer tram del parcial final amb el Barça aguantant la seva diferència. Un triple de Magarity i tres cistelles seguides de Mitrovic escurçaven a 8 l’escletxa a 5 minuts pel final. Les ocasions manresanes per disputar el partit, però, s’esvaïen amb el pas del temps. Els culers tallaven la reacció bagenca responent a cada atac dels jugadors de Pedro Martínez. Tot i l’intent de remuntada, els blaugrana certificaven la victòria amb una esmaixada de Higgins que posava el 86-74 final.