Un gran BAXI Manresa no pot rematar la victòria davant el Real Madrid

Els manresans van jugar de tu a tu al totpoderós Real Madrid que es va acabar enduent el partit en l’últim minut. Juampi Vaulet autor de 19 punts va ser el màxim anotador pel bàndol local.

Diumenge 26 de Gener de 2020 a les 19:48

Derrota ajustada del BAXI Manresa davant el Real Madrid (75-80). Els bagencs, que van arribar a anar perdent per 14 punts al segon quart, van remuntar i van realitzar un magnífic duel fins al final contra l’actual campió de lliga. El joc coral dels locals, marcat per una gran defensa i la serenitat per moure la pilota i finalitzar jugades en atac, va posar contra les cordes al conjunt de Pablo Laso.

El Madrid iniciava el matx amb el peu a l’accelerador i obligava, als 2 minuts i mig, a demanar el primer temps mort del partit a Pedro Martínez. Cvetkovic anotava el primer triple manresà i, a continuació, era Magarity el que encertava des de l’exterior. Tot i l‘esforç local per retallar distàncies, els madrilenys veien cistella amb facilitat i aconseguien una renda de 14 punts. Des de la banqueta sortia un inspirat Vaulet que, amb 7 punts consecutius, aconseguia rebaixar la diferència a 9 al final del primer període.

El segon parcial començava amb una embranzida del Madrid que els permetia mantenir el coixí de 14 punts. Vaulet i Dani Pérez reactivaven l’atac del BAXI Manresa i posaven de nou els locals a la barrera psicològica dels 10 punts. L’aler argentí seguia fent mal a la zona madrilenya i se n’anava als 13 punts amb un coast to coast. Una jugada personal finalitzada per Mitrovic obligava a Pablo Laso a aturar el partit amb els seus manant per 6 punts. Els homes de Pedro Martínez mantindrien un gran encert per arribar al temps de descans amb un mínim desavantatge de 2 punts.

El BAXI Manresa sortia molt concentrat a la represa i, de la mà d’un omnipresent Kravish, donaven la volta al resultat. Els dos equips mantenien un pols anotador que provocava les alternances al capdavant del marcador. Les cistelles de Mitrovic i un contraatac finalitzat per Dulkys permetien als manresans arribar al darrer quart amb 5 punts d’avantatge.

Els jugadors de Pedro Martínez no afluixaven a l’inici de parcial i una esmaixada de Vaulet els feia augmentar la distància a 7 punts. L’atac del Madrid començaria a carburar i aconseguiria donar la volta al marcador a manca de 5 minuts pel final. La igualtat es mantindria fins a l’últim minut, on entraven 1 punt per davant els visitants gràcies als tirs lliures. Dani Pérez errava un triple a 20 segons pel final, i Campazzo encertava els seus 2 llançaments de personal. El carrusel de tirs lliures continuava al Nou Congost. Cvetkovic no fallava i Campazzo feia el propi. El ferro escopia el tir exterior d’Aleks i els visitants aconseguien la victòria davant un guerrer BAXI Manresa.