Un BAXI Manresa coral s’apunta la cinquena consecutiva

Els manresans es van imposar al MoraBanc Andorra (79-72) en un duel molt igualat i que no es va decantar fins a una envestida imparable a 3 minuts per acabar. En aquesta gran victòria d’equip, Nelson, amb 14 punts i 8 assistències va ser el màxim anotador pel bàndol local.

Dissabte 11 de Gener de 2020 a les 23:34

El BAXI Manresa continua abonat a vèncer els finals ajustats. El conjunt de Pedro Martínez es va sobreposar a les baixes dels dos bases titulars, i la coneguda el mateix dissabte del canoner Toolson, per endur-se un triomf de caràcter contra un rival de categoria com és l’Andorra. En un partit en què tots van sumar, la igualtat va ser la tònica del joc. Quan semblava que l’enfrontament es decidiria en un nou cara o creu, els bagencs van aconseguir escapar-se gràcies a un parcial de 15-8 en els últims 3 minuts que acabaria sent letal.

El partit començava amb l’Andorra portant la iniciativa davant els errors en els atacs dels manresans. El conjunt dirigit per Ibon Navarro castigava als locals i agafava un avantatge de 8 punts en els primers 7 minuts. Es giraria la truita després d’un temps mort demanat per Pedro Martínez. Magarity i Nelson veien cistella des de la línia de 6,75 i retallaven la diferència. Una cistella de Pere Tomàs igualava el marcador en la darrera possessió del parcial.

Els andorrans tornaven a agafar un mínim avantatge a l’inici del segon període, on li tornava a costar entrar en joc al BAXI Manresa. Les defenses agafarien protagonisme sobre els atacs, i, entre errors i recuperacions, el marcador es mouria poc. Una embranzida final de l’Andorra, amb 3 triples i entrades fàcils a cistelles contrarestaven els triples de Jou i Nelson i tornaven a manar al lluminós. Tot i l’esforç dels bagencs per reduir distàncies, el Morabanc Andorra marxava al descans amb un coixí de 6 punts.

El BAXI Manresa sortia endollat de vestuaris i Baéz i Cvetkovic amb un triple cadascú tornaven a igualar el matx. Els homes d’Ibon Navarro veien com les seves cistelles tenien resposta dels jugadors manresans. Nelson, Báez i Cvetkovic deixaven la seva rúbrica per fer inútils els intents dels visitants d’escapar-se. Un triple de Dulkys en els darrers segons col·locava al BAXI Manresa un punt a sota a un quart del final.

Kravish encetava el període final posant per davant als manresans. Les alternances al marcador serien la tònica de l’inici de parcial, on cap equip aconseguia un avantatge significant. Un triple de Jou seguit de dos tirs lliures de Cvetkovic i un contraatac finalitzat per Mitrovic donaven un avantatge al BAXI Manresa de 7 punts a poc menys de 2 minuts per acabar. Dulkys esmaixava i Nelson anotava per taulell per augmentar la diferencia, reduïda pels andorrans a base de tirs lliures. L’empenta final dels jugadors de Pedro Martínez seria suficient per derrocar als andorrans i sumar la vuitena victòria a la lliga, la cinquena consecutiva.