Un BAXI Manresa combatiu topa amb les individualitats del Betis

Derrota dels manresans (74-84) davant un conjunt andalús que va desequilibrar un igualat xoc en el darrer quart gràcies a homes com Green. Jou, amb 16 punts, va ser el màxim anotador local.

Dissabte 7 de Març de 2020 a les 20:42

La desena victòria haurà d’esperar. El Betis es va endur el triomf cap a Sevilla en un partit molt igualat que no es va decidir fins al tram final. Els errors de cara a cistella i les pèrdues de pilota acabarien condemnant als manresans, que veien com un endolladíssim Green decantava la balança a favor dels seus.

El partit comença va amb poc ritme i pèrdues de pilota (9 en total en el període) entre ambdós conjunts. Kravish s’alçava com a líder anotador dels locals en aquest primer tram, on veia cistella fent-se fort a la zona. El pivot del BAXI Manresa es consolidava com el far en anotació del seu equip (7 punts en aquest parcial) i aconseguia contrarestar els 2 triples de Whittington. La tònica de les errades no variava i s’arribava al final del primer assalt amb empat a 12.

Pere Tomàs encetava el segon quart amb un triple contestat ràpidament per un altre de Nacho Martín. Cvetkovic i Jou també anotaven des de l’exterior, però els Bètics es posaven les piles i aconseguien un parcial de 0 a 6 per obrir una petita escletxa de 4 punts. La reacció manresana no es feia esperar i capgirava el marcador amb triples de Magarity i Dulkys, aquest últim per mantenir l’avantatge bagenc al descans amb 2 punts a sobre.

A la represa, joc frenètic inicial amb intercanvi de cistelles i molt encert dels dos equips. Els andalusos aguantaven més la bona dinàmica inicial i aconseguien una màxima diferència de 7 punts. Pedro Martínez aturava l’enfrontament i la reacció del BAXI Manresa no es feia esperar. Un triple de Nelson i una jugada de 2 més 1 de Báez servien per reduir a un sol punt les distàncies. La igualtat es mantindria fins als instants finals del quart, on el Betis, gràcies als tirs lliures, agafava una renda de 5 punts amb la que encararia el darrer període.

El BAXI Manresa iniciava el darrer acte empatant el matx amb 5 punts consecutius d’un inspirat Jou. El conjunt dirigit per Curro Segura tornava de volta el parcial per continuar manant al marcador. El Betis no afluixava el ritme i aconseguia una ratxa de 0-9 que obligava a Pedro Martínez a demanar temps mort. Els visitants es recolzaven en les individualitats, sobretot de Green, per escapar-se a 11 a manca de 4 minuts pel final. Nelson, amb 4 punts seguits, donava esperances per la remuntada, tal com va passar a l’anada. Tot i l’esforç final per atrapar als visitants, Green s’havia proposat que la victòria marxés a terres andaluses i neutralitzava totes les embranzides manresanes. Al final, derrota del BAXI Manresa per 10 punts i, com a conseqüència, pèrdua de l’average particular amb el Betis.