El BAXI Manresa reprèn la competició enduent-se un derbi igualat

Els bagencs van mostrar-se molt intensos i van tombar el Joventut en el tram final. Eatherton, Dani Pérez, Báez i Jou destaquen en un equip coral.

Dissabte 12 de Desembre de 2020 a les 20:33

85 BAXI Manresa I Dani Pérez 13, Jou 4, Vaulet 4, Hinrichs 10 i Eatherton 18; Báez 10, Rafa Martínez 5, Tabu 3, Sajus 6, Dulkys 10 i Sima 2

80 Joventut Badalona I Bassas 7, Ribas 15, López-Arostegui 14, Morgan 8 i Tomic 13; Dimitrijevic 7, Brodziansky 10, Ventura 2, Birgander 4 i Parra

Parcials: 19-21, 17-14, 23-27, 26-18

El BAXI Manresa va reprendre la Lliga Endesa amb un treballat triomf en el derbi davant el Joventut de Badalona, al Nou Congost (85-80), en un matx que es va decidir en el tram final. D'aquesta manera els bagencs sumen la setena victòria de la temporada, i dissabte vinent buscaran la vuitena a la pista de l'Hereda San Pablo Burgos, a partir de les 18:00.

Els verd-i-negres van començar amb més encert (2-7), però poc a poc els vermells es van refer i van poder situar-se per davant gràcies a un triple de Dani Pérez i un contraatac culminat per Jou (14-11). A partir d'aquí, molta igualtat entre els dos equips, amb un mínim avantatge visitant al final del primer quart (19-21).

En el segon es mantenia la tònica, amb dos conjunts que mostraven un nivell de joc bastant similar, i això feia que no es poguessin obrir diferències en l'electrònic. Els locals van arribar a tenir cinc punts de renda després d'un triple de Báez quan faltaven menys de dos minuts, però els badalonins van retallar fins el 36-35 del descans.

Tornant dels vestidors, els jugadors dirigits per Pedro Martínez van començar manant en el marcador. Seguidament, el Joventut va clavar un parcial de 0-8 i el va capgirar. A partir d'aquí, els homes de Carles Duran van provar d'obrir un forat important, sense èxit (59-62 al final del tercer quart).

En els darrers deu minuts, cap de les dues formacions va poder escapar-se, i tot es va haver de decidir en els darrers minuts. En aquests, el BAXI Manresa va estar més encertat i va poder endur-se el triomf. El Joventut va lluitar fins el final, però ni Dani Pérez ni Rafa Martínez es van posar nerviosos des de la línia de tir lliure.