Victòria i punt d'inflexió del BAXI Manresa

S'acaba la mala ratxa amb un treballadíssim partit davant el Tenerife, a qui també es guanya l'average. Toolson (18), Fisher (16), líders anotadors d'una victòria on tothom va aportar.

Diumenge 7 de Abril de 2019 a les 15:57

El BAXI Manresa va aconseguir trencar la mala ratxa i superar l'Iberostar Tenerife, també guanyant-li l'average, en un partit amb patiment però recompensa. Toolson va tornar a ser el més inspirat, seguit per Fisher (16) i Lundberg (14) i Zubcic (12). Una victòria on tots els jugadors i, per suposat, el Nou Congost van aportar.

Dubtes inicials del BAXI Manresa que sortia mig adormit fins que una aturada per un error tècnic del marcador va fer de punt d'inflexió per canviar la dinàmica. Zubcic, actiu i inspirat, trobava l'encert triple per desvetllar l'equip en atac, i Muñoz convertia dos triples consecutius per acostar l'equip abans de la primera pausa. 6 punts per sota al final del primer període.

En el segon quart, el Manresa capgiraria la truita per arribar a la mitja part, amb bons minuts de joc i solucions ofensives com un triple de Murphy o els tirs de Toolson des de mitja distància. En els moments difícils apareixia Corey Fisher per forçar faltes i anotar al límit. Sakho feia en aquest període una gran jugada, amb tap i cop de dits. Dos per sobre a la mitja part.

En l'inici de la segona meitat, intercanvi de cistelles. En els darrers minuts del tercer quart, el BAXI Manresa aconseguia posar una mica de distància robant pilotes i corrent, i amb Sima a la pintura. Un triple de Fisher al límit tancava el tercer quart amb 63 a 51 al marcador, calia encara tancar el partit.

En el darrer període, parcial favorable al Tenerife. Els homes de Peñarroya començaven bé, amb Zubcic responent bé en atac. Robava Iffe per col·locar el 71 a 52 i demanava minut Vidorreta. Llavors el BAXI Manresa es relaxaria en excés i permetria els visitants acostar-se, però un triple afortunat de Toolson i els tirs lliures tancaven el partit i donaven també l'average al BAXI Manresa.

Peñarroya deia en acabar el partit que «Contents de retrobar-nos amb la victòria i el Congost; jugàvem contra un equip que es jugava tant com nosaltres, i lluitarà per estar en les posicions capdavanteres; comencem regular, situació defensiva bona però sense encert; hem aconseguit canviar la tendència i imposar el nostre ritme de partit, amb jugadors connectats entrant des de la banqueta; quan hem vist el partit en bona situació hem desconnectat, i els darrers minuts han estat pobres».