La bona feina del BAXI Manresa el porta a guanyar un partidàs davant el Dinamo Sassari

Matx emocionant que acaba amb victòria per un punt, en un partit on la feina de Kravish, amb dobles dobles (10 i 10) i Toolson (24 punts), amb una immensa segona part sentencien els italians tot i les dificultats per les que passa l'equip.

Dimarts 3 de Desembre de 2019 a les 23:36

El BAXI Manresa va culminar a Sàsser un altre partit èpic i espectacular. Els de Pedro Martínez derrotaven el fins ara co-líder i favorit Dinamo Sassari per un punt de diferència, amb una gran actuació de David Kravish, i també de Ryan Toolson, ben acompanyats per tots els jugadors, que es sacrificaven per suplir els lesionats i complien amb escreix les expectatives.

L'equip del Bages començava una mica més fort que els locals, que estaven descol·locats a l'inici. El triple de Vaulet en el 4-7 era un miratge: l'anella semblava tancada quan s'havia de tirar des de fora. EL Manresa robava i corria i es distanciava, però 2 cistelles consecutives dels locals els posaven a prop.

La igualada seguiria en el segon període, amb Toolson pujant la bola i la manca d'encert encara persistent. Els italians es distanciaven a 10 punts, però Jou es quedava sol i, ara sí, anotava des de lluny. La penetració de Pérez posava de nou 5 punts de diferència, els que caldria remuntar a la segona meitat.

Després del pas pels vestidors, es començava a inspirar l'encert exterior, primer amb Vaulet, i després amb un Ryan Toolson que convertiria 4 trples de 8 intents en la segona part. Kravish seguia percutint a sota, i cobrava tirs lliures per seguir sumant. Dos triples consecutius del cononer d'Arizona provocaven el minut local. Empat a 54 a les portes del darrer quart.

Una falta antiesportiva a favor del BAXI Manresa permetia l'equip posar-se per davant, i començava aquí el frec-a-frec final. 7 minuts d'estira-i-arronsa, Ryan anotant de nou, de diverses maneres, i també assistint. Toolson anotava la "seva" cistella en un tir de 5 metres, i convertien els locals. Amb 1 punt d'avantatge per al Manresa, atacaven els sards: error i rebot per Dulkys, que rebria falta i anotaria a 3.9 segons del final. La darrera jugada acabava amb un mal tir dels locals i un rebot aprofitat, després d'una clara falta a Guillem Jou en el rebot. No servia de res, la victòria volava cap a Manresa.

El BAXI Manresa es col·locava així líder provisional del Grup A de la Basketball Champions League, amb aquesta vibrant i emocionant victòria, la primera fora de casa en tota la temporada.