menu
El BAXI Manresa s’endú el premi gros contra el València
El BAXI Manresa s’endú el premi gros contra el València
El BAXI Manresa s’endú el premi gros contra el València

El BAXI Manresa s’endú el premi gros contra el València

Els manresans van superar al conjunt d’Eurolliga (79-76) amb un llançament triple de Toolson al darrer segon de matx. Dani Pérez amb 11 assistències i 24 crèdits de valoració i Magairty amb 16 punts van ser els jugadors més destacats del conjunt que dirigeix Pedro Martínez.

Diumenge 22 de Desembre de 2019 a les 15:00

Els bagencs van realitzar un primer període gairebé perfecte on van aconseguir una renda de 17 punts. Aquest coixí l’administrarien els manresans al segon i tercer parcial, però a l’últim, una empenta final dels valencians igualava el partit a 2 minuts per acabar. Un triple de Toolson a manca de 2 segons pel final desequilibraria la balança a favor del BAXI Manresa.

El partit s’iniciava amb un triple llunyà i una safata de Dulkys. Un nou encert des de més enllà dels 6,75 de Toolson donava un avantatge als locals de 7 punts en els 2 primers minuts de joc. El BAXI Manresa seguia amb el peu a l’accelerador i anotava amb facilitat, al contrari que el València, que es topava amb una intensa defensa manresana que els dificultava llançar amb facilitat. Kravish s’aprofitava de la direcció de Dani Pérez (6 assistències en aquest parcial) i obligaven a Jaume Ponsarnau a aturar el partit amb els seus 13 punts a sota. Tot i l’intent de desactivar als manresans del tècnic català, els locals continuaven sent un vendaval imparable i acabaven un dels millors quarts de la temporada amb un avantatge de 17 punts.

El conjunt dirigit per Pedro Martínez controlava el partit administrant la diferència del primer parcial i no deixava acostar-se a l’equip valencià. Les cistelles de Dani Pérez i els tirs lliures de Báez i Mitrovic no eren suficient per resistir una envestida final del Valencia Basket, que retallava la diferència a 10 punts en finalitzar la primera meitat de l’enfrontament.

El València aprofitava els errors del BAXI Manresa en els primers compassos de tercer període per continuar reduint les distàncies. Els tirs des de la línia de personal de Dani Pérez i de l’infal·lible Ryan Toolson, sumat a una cistella a sota de Vaulet tornaven a deixar als manresans a la barrera psicològica dels 10 punts. Els locals aconseguien un parcial de 6-0 per consolidar el seu coixí i recuperar el domini del matx.

Amb un avantatge de 12 punts arrencava el darrer període. Un triple de Magarity tallava una ratxa de 6 punts consecutius dels valencians. Els visitants aprofitaven una pèrdua per rebaixar fins als 5 punts la diferència al marcador. La mobilitat de Magarity descol·locava la defensa visitant i encadenava tres cistelles fàcils per seguir liderant el partit i donar aire als seus. Els errors en atac del BAXI Manresa en el moment clau començaven a passar factura i el València s’anava apropant fins a igualar el lluminós a 2 minuts per acabar. Dani Pérez anotava i responia Dubljevic per empatar a 40 segons pel final. Un ganxo de Dulkys posava per davant als manresans i Jaume Ponsarnau parava el partit per preparar l’última possessió. Abalde tornava a posar les taules al marcador amb 2 segons per disputar i Pedro Martínez demanava un nou temps mort per intentar endur-se el partit en un tir. La jugada del tècnic català sortia a la perfecció i Toolson agafaria la responsabilitat per marcar-se un buzzer beater des del triple i deixar la victòria al Nou Congost.