El BAXI Manresa s'emporta de Badalona el derbi del segle

Victòria per 104 a 106 després d'una pròrroga on els de Pedro Martínez van remuntar del 102 a 95 al resultat final. Triple salvador de Báez, tirs lliures crucials de Jou i grans números de Toolson (30 punts) i Kravish (18 punts i 10 rebots).

Diumenge 15 de Desembre de 2019 a les 00:47

El BAXI Manresa torna a superar els 100 punts, i es torna a endur un partit espectacular. En aquest cas, amb el valor especial que té una victòria a la pista del Joventut, i obtenint una victòria a la Lliga Endesa (la quarta) que val el seu pes en or. Toolson destaca amb 30 punts i 32 de valoració, i Kravish amb 18 punts i 10 rebots.

Una victòria especuacular, èpica, soferta, i que començava amb un partit de freca frec, ja des de l'inici. Començava bé el Manresa amb una cistella inicial, triple de Toolson i recuperació de Mitrovic. Els de Manresa estaven fins però la Penya s'acostava i mantenia el pols, tot i que al final del primer parcial l'avantatge era mínim pels del Bages.

El partit seguia en un puny, però els locals obrien una petita escletxa abans de la mitja part, que reduïen dos triples de Dulkys i Toolson. Un bon moment dels locals tornava a obrir una petita escletxa just abans d'anar al vestidor.

El BAXI Manresa però guanyaria els següents 3 parcials (segona part i pròrroga). Començava anotant Toolson 3 tirs lliures, i després el Manresa podia córrer per mitjà de Magarity. Toolson repetia des del triple i el Manresa remava, també des de la pintura, per acostar-se a 2 punts a les portes del darrer període: 70 a 68.

Obria la llauna del darrer quart un triple de Toolson, que començava a inquietar l'Olímpic de Badalona. S'ajustava el partit i tocava un final ajustat, liderat per Prepelic del cantó local, i Toolson del visitant. Un cop de dits de Kravish a 7 dècimes del final donava la pròrroga.

En el temps extra, semblava que tot queia de la banda local amb el 102 a 95 que col·locaven 3 tirs lliures de Prepelic. Però llavors anotava Jou els seus 2 tirs lliures, i un triple salvador de Báez posava el Manresa a 2 punts.Guillem Jou empatava des dels 4,60 i la cistella final, amb 1,7 segons, era de Kravish. No encertava el Joventut en una bona defensa del BAXI Manresa, que es quedava amb una victòria miraculosa de Badalona.