El BAXI Manresa rugeix a Europa i guanya al Turk Telekom

L’equip dirigit per Pedro Martínez va fer un partit molt seriós en defensa i en atac, que no es va resoldre fins al darrer minut. Toolson i Ferrari amb 19 punts i Jou, amb 10 i una espectacular defensa van ser els jugadors més destacats.

Dimecres 6 de Novembre de 2019 a les 22:47

El BAXI Manresa segueix abonat als finals ajustats. En aquesta ocasió, contra un poderós rival, com és el Turk Telekom, els manresans van tornar al camí de la victòria a la Basketball Champions League (80-75). La igualtat va ser, una vegada més, la tònica del partit, doncs cap conjunt va aconseguir més de 7 punts de diferència. La clau del triomf va ser l’encert i la gran defensa en els minuts finals, que va permetre encarar els últims segons amb certa tranquilitat.

El partit començava fred, amb pocs punts i individualitats d’ambdós conjunts. El BAXI Manresa agafava la iniciativa gràcies als triples de Toolson, Ferrari i Jou. Als darrers 3 minuts, els homes de Pedro Martínez no van veure cistella i ho aprofitaven els turcs per donar la volta al marcador, amb bones accions a la zona, i acabar enduent-se el parcial.

La bona defensa en l’inici del segon quart, sumat a l’encert a sota de la cistella, van permetre als manresans tornar a posar-se per davant. La resposta del Turk Telekom arribava des de la línia de 6,75. Amb dos triples consecutius, els visitants tornaven a capgirar el marcador i aconseguir un coixí de 5 punts que mantindrien fins al descans.

A la represa, Jou capitanejava l’atac del BAXI Manresa anotant dos triples i un tir lliure addicional. Tot i l’empenta local, els turcs no abaixaven el ritme i seguien anotant i conservant una renda que es movia al voltant dels 5 punts. Dues cistelles de Toolson i una de Sima tornaven a posar les taules en el marcador. L’escorta americà seguia endollat i anotava un nou triple que culminava la remuntada i permetia encarar el darrer parcial amb un punt d’avantatge.

La igualtat es mantenia als primers compassos del període decisiu i tot feia indicar que hi hauria un nou final d’infart al Nou Congost. Un efectiu Magarity augmentava la distància en el lluminós i el tècnic turc, Burak Goren, es veia obligat a demanar temps mort per aturar l’ofensiva local. El BAXI Manresa, molt seriós en defensa, aconseguia el seu màxim avantatge (6 punts) amb una gran penetració de Davis. En aquest punt arribava la reacció turca. Els visitants aconseguien un parcial de 0-8 per empatar el partit a 2 minuts del final. Els tirs lliures serien clau en la recta final. Toolson no fallava els seus com tampoc ho feia Ferrari. Els jugadors del Turk Telekom també anotaven des de la línia de personal. En els darrers segons, una falta en atac dels visitants i l’aparició des del triple de Toolson deixaven la victòria servida al Nou Congost.