El BAXI Manresa lluita però acaba caient contra l’Obradoiro

Els manresans van batallar un partit, novament, molt igualat i que no es va decidir fins als últims minuts de joc (79-85). Els errors en el moment clau de l’enfrontament van condemnar al conjunt dirigit per Pedro Martínez. Ryan Toolson amb 25 punts va ser el jugador local més anotador.

Dissabte 16 de Novembre de 2019 a les 20:32

El BAXI Manresa no va poder sumar la tercera victòria de la temporada contra l’Obradoiro. La igualtat va tornar a ser la tònica del partit, i no seria fins al tram final que es decantaria cap al conjunt gallec. Les pilotes perdudes i la precipitació en atac van passar factura als manresans a l’hora de la veritat, on els visitants van estar més encertats i van saber administrar el seu avantatge. El poc encert des de la línia de 6,75 (18%) va ser un llast pels bagencs.

El partit començava igualat, amb intercanvi de cistelles. L’Obradoiro, molt encertat en aquest parcial, en sortia beneficiat i aprofitava els errors manresans per aconseguir un avantatge de 10 punts. L’entrada de Ferrari donava un nou aire al BAXI Manresa, i gràcies als punts del mateix Frankie i de Sakho els bagencs escurçaven la distància en el marcador fins als 7 punts en finalitzar el primer període.

El conjunt gallec iniciava el segon quart amb la mateixa inspiració amb la que s’havia escapat en el primer temps. La diferència visitant s’eixamplava fins als 13 i Pedro Martínez aturava l’enfrontament. La reacció local en atac arribava amb 7 punts de Magarity i 5 de Dulkys. Els jugadors de Moncho Fernández s’estavellaven una i altra vegada contra el mur defensiu manresà, i la balança, a poc a poc, s’anava equilibrant. Toolson empatava al darrer minut abans del descans, per dues ocasions, i anotava un triple a l’últim segon que permetia al BAXI Manresa anar-se’n a vestidors un punt a sobre.

Toolson seguia endollat a l’inici de la segona meitat de joc i anotava 7 punts consecutius. Una cistella més tir lliure addicional del debutant avui, Luke Nelson, obligava a Moncho Fernández a demanar temps mort per evitar que els manresans s’escapessin. L’aturada sorgia efecte i l’equip gallec arribava a empatar el lluminós gràcies a un parcial de 0-8. Amb una jugada de 3 més 1 i falta antiesportiva, que a la postre acabaria amb un triple, els visitants capgiraven el resultat i es posaven 5 punts amunt, suficient per endur-se el període.

Amb un desavantatge de 6 punts començava el parcial final. Ferrari a la pintura, Toolson des de l’exterior i Mitrovic al tir lliure encertaven per tornar a posar les taules al marcador. La igualtat es mantindria fins als 3 minuts per acabar, moment en què l’Obradoiro aprofitaria els errors del BAXI Manresa per aconseguir tornar a escapar-se de 6. Les pèrdues de pilota i la precipitació en l’atac local, sobretot l’abús del triple, permetia al conjunt gallec administrar l’avantatge fins al final.