Al BAXI Manresa li surt creu en la derrota contra el Gran Canària

Els manresans no poden superar al conjunt insular en un partit molt igualat resolt al darrer minut

Diumenge 6 de Octubre de 2019 a les 15:20

El BAXI Manresa va caure per la mínima en un final d’infart contra el Gran Canària (74-75) en un partit molt disputat. Els canaris van portar la iniciativa en la primera meitat de joc, però sense agafar diferències significatives. La inspiració de Jordan Davis al tercer parcial (16 punts) despertava als locals i els permetia posar-se per davant per primer cop. Les alternatives al marcador van ser continues i curtes fins als moments decisius. Una entrada resolta per Oriol Paulí a menys de 17 segons per acabar va resultar ser la cistella decisiva. Davis, amb 28 punts va ser el jugador més destacat de l’equip de Pedro Martínez.

El primer període el començaria dominant un inspirat Gran Canària que obligava a demanar temps mort a Pedro Martínez al cap de 3 minuts i mig de l’inici. Un inspirat David Kravish sostenia els locals anotant les cinc primeres cistelles. Eulis Báez convertia el seu primer triple amb la samarreta vermella i contrarestava les envestides grogues. Els visitants, en segones jugades, seguien anotant i acabaven el parcial amb un avantatge de 4 punts.

Juampi Vaulet encetava el segon quart anotant des de la línia de 6,75 per retallar distàncies. L’acumulació d’errors, sumats a la poca fluïdesa de joc en aquest període per part d’ambdós conjunts, va donar com a resultat una pobra anotació. Els dos equips sumaven 27 punts i la diferència, pràcticament, no variava. Un triple de Dani Pérez a les acaballes sumat a una efectiva defensa zonal manresana neutralitzava un tímid intent dels visitants d’escapar-se. Amb una diferència de 7 punts favorables als insulars s’arribava al descans.

A la sortida de vestidors, el canell de Jordan Davis començava a escalfar-se i encadenava 11 punts per posar per davant als seus per primera vegada al partit. Fotis Katsikaris es veia obligat a demanar temps mort per intentar desactivar l’avui base. Tot i l’intent de l’entrenador canari d’aturar Davis, l’americà seguia sumant. Ara anotava de tres i amb una penetració amb ruleta inclosa. Una pilota recuperada del mateix Davis finalitzada amb esmaixada donava un coixí de 4 punts als bagencs. Els bons minuts finals de Bourousis deixaven l’enfrontament empatat i per decidir al darrer quart.

Els 10 minuts finals començaven amb intercanvi de cistelles. Demonte Harper, el jugador més valorat del conjunt canari, era eliminat i Sakho ho aprofitava per anotar dos tirs lliures. La reacció del Gran Canària arribava de la mà d’Oriol Paulí. El català anotava 5 punts consecutius i Pedro Martínez demanava temps mort per parar el joc. El BAXI Manresa resistia els cops dels grogs gràcies a l’encert del Davis, que tornava a entonar-se. Amb el resultat igualat s’arribaria als últims compassos de partit. En el moment clau ressorgia la figura de David Kravish, inèdit des del primer quart, per tornar a posar als manresans per davant amb dues cistelles seguides. Una safata de Paulí quan faltaven 17 segons per finalitzar posaven als insulars per davant al lluminós. Davis va tenir el tir per deixar la victòria a casa, però el ferro va decidir que avui tocava creu.